Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Aνακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στην ενέργεια «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4 ΚΟΖΑΝΗ ΤΗΛ-ΦΑΞ: 24610 30668 e-mail seenerga@otenet.gr

Κοζάνη 8/3/2008

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ø Απόσυρση τώρα του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στο σύνολό του.
Ø Όχι στην υπαγωγή του ΟΑΠ/ΔΕΗ στο ΙΚΑ και την υφαρπαγή των αποθεματικών των εργαζομένων.
Ø Όχι στην εξίσωση προς τα κάτω των συνταξιοδοτικών παροχών και των παροχών υγειονομικής περίθαλψης.
Ø Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.
Ø Συντονισμός του αγώνα όλων των αγωνιζόμενων κλάδων.

Συνάδελφοι – σσες
Το συνδικάτο μας χαιρετίζει τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ που συνεχίζει για έκτη συνεχόμενη μέρα την απεργία η οποία έχει στόχο την υπεράσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας που η κυβέρνηση της Ν.Δ. προσπαθεί να καταργήσει μέσα από ένα νομοσχέδιο οδοστρωτήρα !
Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποκαλύπτει ότι η ΝΔ θέλει: Να διαλύσει τον ΟΑΠ ΔΕΗ. Να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης. Να μειώσει τις συντάξεις. Να ισοπεδώσει τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών. Να κάνει «κουμπαρά αλληλεγγύης» υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και του ΦΠΑ. Να χτυπήσει όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Η απεργία ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχή (100%) και σε ένταση με την έξοδο από το σύστημα 5000 ΜW ! Η κυβέρνηση συνεχίζει στη γραμμή της αδιαλλαξίας δίνοντας τα «διαπιστευτήριά» της στην Ε.Ε, στους τραπεζίτες και στην εργοδοσία, βάζοντας στο «κρεβάτι του Προκρούστη» όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Τα μέλη και τα στελέχη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο σύνολο τους έδωσαν με αγωνιστική αυταπάρνηση αυτή τη μεγάλη απεργιακή μάχη, πρωτοστατώντας στις ενημερώσεις, στις ομάδες περιφρούρησης και σε όλες τις εκφάνσεις αυτού του αγώνα.
Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στροφή της ΓΕΝΟΠ, αλλά δεν διαγράφουμε τις μεγάλες ευθύνες της για τη μέχρι τώρα πορεία. Η άποψή μας είναι ότι το διεκδικητικό πλαίσιο μετά και την δημοσίευση του νομοσχεδίου και την είσοδο στον αγώνα και άλλων κλάδων εργαζομένων πρέπει να διαμορφωθεί διαφορετικά:

1. Απόσυρση τώρα συνολικά του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.
2. Με ευθύνη της ΓΕΝΟΠ να γίνει συντονισμός όλων των αγωνιζόμενων κλάδων
Γιατί εκτός από την ένταξή μας στο ΙΚΑ είναι ένα σωρό διατάξεις που επηρεάζουν αρνητικά και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Αυτό θα μας επιτρέψει να συντονιστούμε με όλους τους άλλους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ή θα μπουν το επόμενο διάστημα και επιπλέον θα έχουμε την συμπαράσταση και την ένταξη στον αγώνα των εκτάκτων και των εργαζομένων στους εργολάβους. Έτσι θα δημιουργηθούν πραγματικά οι προϋποθέσεις νίκης και στο σωστό και δίκαιο αίτημά μας: Να μην υπαχθεί ο ΟΑΠ/ΔΕΗ στο ΙΚΑ.
Ο αγώνας στα χέρια των εργατών.
Η απεργία ανήκει στους χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι υφίστανται τρομερή οικονομική αιμορραγία. Δεν μπορεί να τη διαχειρίζονται και πολύ περισσότερο να τη λήξουν τα 31 μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Κοινές ενωτικές συνελεύσεις ανά χώρο εργασίας ανεξάρτητα σε ποιο σωματείο ανήκουν. Εκλεγμένες και ανακλητές ενωτικές απεργιακές επιτροπές. Λήξη της απεργίας μόνο με καθολική ψηφοφορία.

Η υπαγωγή του ΟΑΠ ΔΕΗ στο ΙΚΑ δεν θα περάσει. Θα πεταχτεί στα σκουπίδια μαζί με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα! Κατάργηση των νόμων Βενιζέλου, Σιούφα, Σουφλιά και Ρέππα. Να κατοχυρωθεί η περιουσία του ασφαλιστικού μας που σήμερα ανέρχεται στα 12 δις �. Αυξήσεις συντάξεων, μείωση των ορίων, επέκταση των ΒΑΕ. Δημόσια, δωρεάν υγεία. Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμες σχέσεις εργασίας για όλους. Έκτακτη φορολογία των κερδών του κεφαλαίου και των τραπεζών!
Ρεύμα φτηνό για το λαό. Κατάργηση των αυξήσεων Αθανασόπουλου. Ριζική μείωση της τιμής του ρεύματος για νοικοκυριά, μικρούς επαγγελματίες, φτωχομεσαίους αγρότες. Όχι στο λιθάνθρακα! Σεβασμός και προστασία του περιβάλλοντος!

Η ΓΣΕΕ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της αυτές τις κρίσιμες ώρες:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
24ωρη ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
48ωρη ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Αυτός ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί μόνο να νικήσει.
Κανένας εφησυχασμός, όλοι στον αγώνα.
Να ενισχύσουμε τώρα τις ομάδες περιφρούρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: