Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Κινητοποίηση για την απόλυση συναδέλφου στον Πειραιά


Τρίωρη στάση εργασίας την παρασκευή 10/9

Να επιστρέψει κανονικά στη δουλειά του ο εργαζόμενος που απέλυσε η διοίκηση στο κατάστημα «Multirama» στον Πειραιά (Εθνικής Αντιστάσεως), ζητά ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά που προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή στο κατάστημα.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ήταν συνδικαλιστής και εργαζόταν τρία χρόνια στην επιχείρηση. Η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυσή του την επομένη της συμμετοχής του σε απεργία αδιαφορώντας, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το σωματείο, ακόμα και για την απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας που έκρινε πως η απόλυση είναι καταχρηστική και άκυρη αφού έγινε την αμέσως επομένη ημέρα της απεργίας για καθαρά εκδικητικούς λόγους.

Το σωματείο διεκδικεί την άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου εργαζόμενου και να μη γίνει καμία άλλη απόλυση. Παράλληλα προειδοποιεί την εργοδοσία πως θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις μέχρι να ανακαλέσει την απόλυση.


από εφημερίδα "ριζοσπάστης"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στα παιδια και εγω απολυμενος απο τα multirama ειμαι ! Ειναι απαράδεκτοι την ιδια ωρα που ανοιγουν συνεχεια νεα καταστηματα στελνουν ποσο κοσμο στην ανεργια.Το κεντρικο στον Αγ στεφανο πρεπει να κλεισουμε να γονατισουν οι κλεφτες!!