Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Aπολύσεις στο HONDOS APOLLONIA

Tρεις απολύσεις προστέθηκαν στις 5 του Ιουλίου στο HONDOS

Την έντονη διαμαρτυρία της για τρεις νέες απολύσεις που έγιναν στο Hondos Apollonia μετά από τις 5 που έγιναν τέλος Ιουλίου εκφράζει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το κατάστημα, διεκδικώντας να ανακληθούν οι απολύσεις.

Η Ένωση σε ανακοίνωση της καταγγέλλει ότι αυτή τη φορά οι απολύσεις είχαν στόχο την επιτροπή εργαζομένων της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων που έχει δημιουργηθεί πριν από δυο μήνες, καθώς οι δυο από τις τρεις απολυμένες είναι μέλη της επιτροπής και η τρίτη είναι μέλος του σωματείου. Ο στόχος της εταιρίας υποστηρίζει η ένωση είναι ξεκάθαρος θέλει να ξεμπερδεύει με τις εργαζόμενες που είναι οκτάωρες και έχουν πλήρη δικαιώματα γιατί η εταιρία θέλει να έχει προσωπικό με ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς δικαιώματα, αναλώσιμο και θέλει να απομακρύνει τις δραστήριες εργαζόμενες.

Η Ένωση δηλώνει ότι δεν θα κάνει πίσω μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις , αλλά και μέχρι να κατακτηθεί στην πράξη η ελεύθερη δράση των εργαζομένων στο σωματείο τους.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, να ξεπεράσουν το φόβο που τους καλλιεργούν μέσα στο κατάστημα.
Τέλος η ένωση υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι ενωμένοι έχουν τη δύναμη να σταματήσουν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

από το VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: