Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΟΧΙ. Για τις απολύσεις στο Notos Home (Golden Hall)

Τον τελευταίο μήνα απολύθηκαν 2 συνάδελφοί μας στο Notos Home (Golden Hall), συνάδελφοι με οικογένειες και παιδιά που βρέθηκαν απ’την μια μέρα στην άλλη στην ανεργία. Οι απολύσεις αυτές ανεβάζουν τον αριθμό των απολυμένων του καταστήματος στους 7 από την αρχή της άνοιξης και έπειτα. Κατά το διάστημα αυτό, στο κατάστημα έχει εφαρμοστεί ελαστικό ωράριο με τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας μας, δυσκολεύοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό αρκετών συναδέλφων. Αυτό οδηγεί σε σοβαρή έλλειψη προσωπικού, γεγονός που δυσχαιρένει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση της δουλειάς μας και δημιουργεί δίκαια παράπονα στους πελάτες, αποδέκτες των οποίων γινόματε φυσικά οι υπάλληλοι και όχι η διεύθυνση, ως θα έπρεπε.
Την ίδια στιγμή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πλήθος αντιξοοτήτων στον χώρο εργασίας μας όπως:
· Δεν υπάρχει αίθουσα προσωπικού εντός του καταστήματος, με αποτέλεσμα το προσωπικό να αναγκάζεται να καταβάλει σημαντικά ποσά σε ημερίσσια βάση ώστε να ξεκουραστεί στο διάλλειμά του σε χώρους του εμπορικού κέντρου.
· Οι τουαλέτες και η αποθήκη του καταστήματος δεν διαθέτουν εξαερισμό, παρόλο που έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες.
· Τα καθίσματα για τους εργαζόμενους αποτελούν διακοσμητικό στοιχείο, εφ’ όσον η διεύθυνση δεν τους επιτρέπει να κάθονται ανά τακτά χρονικά διαστήμα και παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις της Επιθεώρησης Εργασίας.
· Το προσωπικό υποχρεώνεται σε εργασία κάθε Σάββατο και το ρεπό (παρότι κυλιόμενο όπως αναφέρεται στις συμβάσεις εργασίας) δίδεται μόνο τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή.
Η εργοδοσία, και μετά την νέα αντεργατική νομοθεσία κυβέρνησης/τρόϊκας, έχει σκληρύνει την στάση της και τα μεσαία στελέχη έχουν πιο επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους υπαλλήλους. Προσβολές και απειλές δι ασήμαντη αφορμή βρίσκονται στην ημερίσσια διάταξη. Η φημολογία για επικείμενες απολύσεις, η επικρεμμόμενη έμμεση απειλή απόλυσης σε κάθε συνάδελφο που ορθώνει ανάστημα, η μόνιμη επωδός «αν δεν σου αρέσει εδώ, να φύγεις» ως απάντηση σε κάθε αίτημα και το σύστημα ρουφιανιάς που έχει εγκαθιδρύσει το management, τρομοκρατούν του υπαλλήλους, δηλητηριάζουν τις συναδελφικές μας σχέσεις και εν γένει δυσχαιρένουν τις συνθήκες εργασίας με αποτελέσματα μειωμένη απόδοση, νευρικότητα και λάθη, που με την σειρά τους οδηγούν σε νέες προσβολές και έμμεσες ή άμεσες απειλές.
Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει!

Απευθυνόμαστε στην κοινωνία, σε συναδέλφους εργαζόμενους και στους καταναλωτές ώστε να ενημερωθούν για την ανωτέρω κατάσταση. Και επειδή η υπομονή, η αντοχή και η ανοχή έχει και όρια, απευθυνόμαστε στην εργοδοσία ώστε να την ενημερώσουμε ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε για πολύ ακόμα:
· Άλλες αναίτιες απολύσεις συναδέλφων. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τις αστοχίες του management.
· Περαιτέρω εντατικοποίηση και σκλήρυνση των συνθηκών εργασίας.
· Έμμεσες απειλές απόλυσης για το παραμικρό.
· Τρομοκράτηση συναδέλφων και προσβολές της προσωπικότητάς μας. Το management πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν σκοπό να εργάζονται με αξιοπρέπεια και όχι σε ζώα.
Η καρδιά και οι σκέψεις μας βρίσκονται πλάι στους απολυμένους συναδέλφους μας.

Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι στο Notos Home (Golden Hall)

Δεν υπάρχουν σχόλια: