Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Ο "ΠΑΤΑΚΗΣ" προσπαθεί να συσπειρώσει τους εργοδότες στο χώρο του Βιβλίου, για να επιτεθεί στο Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής

To παρακάτω κείμενο αναδημοσιεύεται από το athens indymedia.


Ο "ΠΑΤΑΚΗΣ" έχοντας δεχτεί την τρομερή πίεση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου για τις απολύσεις δύο συναδέλφων από το βιβλιοπωλείο του (Ακαδημίας 65), προσπαθεί να αντεπιτεθεί με ανακοινώσεις που μοιράζει στους εργοδότες του κλάδου. Παράλληλα απειλεί "θεούς και δαίμονες" με μηνύσεις.

Οι διαμαρτυρίες έξω από το βιβλιοπωλείο του, η συμπαράσταση του κόσμου, η κινητοποίηση του κλάδου του Βιβλίου, η ευρύτερη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού για την αυθαιρεσία και την τρομοκρατία του κ. Πατάκη, τον έχουν στριμώξει... Και σαν το λαβωμένο θηρίο βρυχάται.

Τώρα πρεπει να λαβωθεί ακόμη περισσότερο, ακόμη πιο καίρια.
Είναι αμφίβολο, αν θα ανταποκριθούν στα κελεύσματά του οι εργοδότες του κλάδου (οι μεταξύ τους ανταγωνισμοί είναι πολύ μεγαλοι).
Οι εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου και το σωματείο τους πρέπει πιο αποφασιστικά να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για να πάρει η εργοδοσία που απολύει και τρομοκρατεί την απάντηση που πρέπει.Αποφασιστικόςαγώνας μέχρι τη ΝΙΚΗ, δηλαδή την ανάκληση των απολύσεων.

Να δυναμώσει ΤΩΡΑ η ενεργοποίηση των συναδέλφων βιβλιουπαλλήλων και η συσπείρωση στο Σύλλογο. Να δυναμώσει η συμπαράσταση στον αγώνα που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, από τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα συνδικάτα.

Κάθε Τρίτη στις 5.00 μ.μ. και κάθε Σάββατο στις 11.00 π.μ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ έξω από το βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ (Ακαδημίας 65).

Θαυμάστε την αθλιότητα του κ. Πατάκη. Διβάστε την επιστολή που έστειλε στους εργοδότες του κλάδου:

Προς τους κ.κ. Εκδότες, Βιβλιοπώλες

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2008

Θέμα: Προβλήματα με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου–Χάρτου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Απευθυνόμαστε σε εσάς επικαλούμενοι τη συναδελφική αλληλεγγύη, προκειμένου να σας εκθέσουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, το οποίο θεωρούμε ότι αποτελεί πρόβλημα όλου του κλάδου μας.

Συγκεκριμένα από τις αρχές Νοεμβρίου το Βιβλιοπωλείο Πατάκη, που εδρεύει στην οδό Ακαδημίας αρ. 65, βρίσκεται σε ομηρία από την ανελέητη επίθεση που έχει οργανώσει εναντίον του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου–Χάρτου Αττικής με αφορμή την απόλυση από την εταιρεία μας δύο εργαζομένων στο βιβλιοπωλείο για λόγους που αφορούσαν αποκλειστικά την εργασιακή τους επάρκεια.

Όλο αυτό το διάστημα για ορισμένες ώρες κατά τις ημέρες Τρίτη, Σάββατο και μερικές φορές και την Πέμπτη εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου–Χάρτου προβαίνουν σε έντονες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αποκόπτοντας την πρόσβαση των διερχομένων στο κατάστημα, μοιράζοντάς τους δυσφημιστικά εις βάρος μας φυλλάδια. Παράλληλα, έχουν επιδοθεί σε μπαράζ ανυπόστατων καταγγελιών και αιτημάτων συμπαράστασης σε θεσμικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, παρασύροντας κατά κύριο λόγο μεμονωμένα άτομα-εκπροσώπους τους σε αβάσιμες, ψευδείς και εκβιαστικού χαρακτήρα δηλώσεις και αντιδράσεις.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες και λαμβάνουν πλέον διαστάσεις ομηρίας και τρομοκρατίας. Όπως θα διαπιστώσετε και από τα εσώκλειστα αντίγραφα, απαιτείται με απόλυτα εκβιαστικό τρόπο η ανάκληση των απολύσεων, όπως προηγήθηκε σε αντίστοιχες περιπτώσεις του κλάδου.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αυτές οι ενέργειες του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου–Χάρτου Αττικής όπως παρουσιάζονται τώρα και όπως παρουσιάστηκαν σε προηγούμενες περιπτώσεις συναδέλφων τείνουν να δημιουργήσουν ένα καθεστώς κατά το οποίο:

* Ο παραπάνω σύλλογος αποκτά εξουσία να αποφασίζει αυτός αν μια απόλυση ενός εργαζομένου είναι δίκαιη και νόμιμη ή καταχρηστική.

* Ο παραπάνω σύλλογος αποκτά το δικαίωμα της αυτοδικίας. Δεν έχει ανάγκη να προσφεύγει σε νόμιμες ενέργειες, αν διαφωνεί με τις ενέργειες κάποιου εργοδότη.

* Ο παραπάνω σύλλογος χρησιμοποιεί ως όπλο του τον εκφοβισμό, τη δυνατότητα να κλείνει καταστήματα, να εμποδίζει το κοινό να εισέρχεται στα βιβλιοπωλεία, να ακινητοποιεί την αστυνομία, να δυσφημίζει την κάθε επιχείρηση, και όλα αυτά με την πεποίθηση ότι «ο εργαζόμενος έχει πάντα δίκαιο».

* Ο παραπάνω σύλλογος έχει δικαίωμα να εμπλέκει άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίον του κάθε επιχειρηματία του κλάδου μας και μάλιστα ομάδες που αποτελούν τους φυσικούς πελάτες μας, αφήνοντας έτσι να αιωρείται η έμμεση απειλή σαμποταρίσματος της προσβαλλόμενης επιχείρησης.

* Ο παραπάνω σύλλογος έχει την πολυτέλεια να επιλέγει ως ενεργούς συμμάχους πολιτικές παρατάξεις και πολιτικά κόμματα εναντίον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου, να παρουσιάζει τις επιχειρήσεις μας, που στηρίζονται αποκλειστικά στις προσωπικές προσπάθειες και την προσωπική εργασία των ιδιοκτητών, ως «το μεγάλο κεφάλαιο» και ως αδίστακτους μεγάλους επιχειρηματίες που συνθλίβουν τους εργαζομένους.

Σ' αυτό το πλαίσιο των συγκρούσεων τίθενται τα εξής ερωτήματα:

* Πώς θα μπορέσουμε να διοικήσουμε τις επιχειρήσεις μας, αν δεν μπορούμε να απολύουμε έναν εργαζόμενο που δεν προσφέρει στην επιχείρηση;

* Πώς θα μπορέσουμε να απαντήσουμε στις ενορχηστρωμένες εναντίον μας επιθέσεις;

* Ποιοι είναι οι σύμμαχοι της μικρομεσαίας επιχείρησης, που δέχεται καθημερινά πλήγματα;

* Γιατί δεν αναγνωρίζεται η προσφορά μας στην οικονομία και στον πολιτισμό αυτής της χώρας;

* Γιατί η συντεταγμένη πολιτεία μάς αφήνει απροστάτευτους από πράξεις που προσβάλλουν βασικά δικαιώματα του πολίτη;

* Τα συνδικαλιστικά μας όργανα έχουν τη δύναμη και την ικανότητα να περιφρουρήσουν τα στοιχειώδη δικαιώματά μας;

Συνάδελφοι, θεωρούμε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς σήμερα πρέπει να το δείτε όχι ως δικό μας μόνο πρόβλημα, αλλά ως πρόβλημα του κλάδου. Σας ζητάμε να περιφρουρήσετε τα νόμιμα δικαιώματα του κλάδου με συγκεκριμένες ενέργειες. Ιδιαίτερα πιστεύουμε ότι πρέπει να ζητήσουμε όλοι από τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου να παρέμβουν δυναμικά για τη λύση αυτών των προβλημάτων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

για τη Σ. ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ.Ε.

Στέφανος Πατάκης
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

σημείωση δικιά μας: από την τελευταία αυτή αισχρή επιστολή το αφεντικό που ακούει στο όνομα πατάκης φαίνεται ότι θέλει να ανοίξει καθαρά πόλεμο ενάντια στο σωματείο και τους εργαζόμενους και καλεί και τα υπόλοιπα αφεντικά σε αυτόν. Από τη μεριά μας σαν εργαζόμενοι στο εμπόριο καλούμε όλους τους συναδέλφους από όλους τους εργασιακούς χώρους να συμπαρασταθούν ενεργά και να μετέχουν σε ότι κινητοποιήσεις έχουν ανακοινωθεί ή σε ότι ανακοινωθεί στο προσεχές μέλλον.
Ο αγώνας που δίνει το σωματείο των εργαζομένων είναι αγώνας όλων μας ενάντια στα αφεντικά. Έχει μείνει κανείς με την αυταπάτη ότι οι απολύσεις στο κατάστημα αυτό δεν έγιναν για συνδικαλιστικούς λόγους; Απέναντι λοιπόν στον ταξικό πόλεμο των εργοδοτών απαντάμε με τον ταξικό πόλεμο των εργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: