Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Υπογράφηκε η νέα εθνική συλλογική σύμβαση στο εμπόριο για το 2008 - 2009

Nαι υπογράφηκε η νεά συλλογική σύμβαση μεταξύ της ομοσπονδίας και των εργοδοτικών οργανώσεων με τη φανταστική αύξηση του 3,5%. Και μπορεί η ομοσπονδία να θριαμβολογεί ότι υπογράφηκε σύμβαση λίγο μεγαλύτερη από αυτή της ΓΣΕΕ, αλλά από αυτή τη σύμβαση μόνο οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να είναι περιχαρείς.
Συνάδελφε, ομελέτα δεν μπορείς να φτιάξεις αν δεν σπάσεις αυγά. Έτσι, αν δεν πούμε όχι στα αφεντικά μας και στους προισταμένους τους δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα. Αν δεν πούμε όχι στους ίδιους τους "δικούς μας" συνδικαλιστικούς εκπροσώπους που ξέρουν το καλό μας πριν από εμάς για εμάς, αν δεν αντιδράσουμε συλλογικά και αυτοοργανωθούμε μέσα στους χώρους δουλειάς και απαιτήσουμε εμείς οι ίδιοι μέσα σε όλα τα άλλα και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Απεργία να οργανωθεί για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης δεν πρόκειται να γίνει ποτέ εκ μέρους των επίσημων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδκαλιστικών οργάνων. Δεν είναι και ούτε ήταν ποτέ στη λογική τους. Εμάς όμως των εργαζομένων είναι στη λογική μας η μεμψιμοιρία;

Παρουσιάζουμε ενδεικτικά πως διαμορφώνονται οι βασικοί μισθοί των υπαλλήλων πώλησης. Για περισσότερα (υπαλληλοι γραφείου, οδηγοί κλπ) κατεβάστε τον πίνακα αποδοχών στο εμπόριο εδώ (δεξι κλικ, αποθηκεύστε ως...)

Πατήστε πάνω στις φωτο για να τα δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος
από 1-1-2008

από 1-9-2008

από 1-1-2009

από 1-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: