Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Μαζικές απολύσεις στη Vodafone

Aνταποκρινόμενοι στο δημόσιο κάλεσμα εργαζομένων στη VODAFONE για δημοσιοποίηση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, των μαζικών απολύσεων και "παραιτήσεων" στην εν λόγω εταιρία, αναδημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι εργαζόμενοι στη VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ ζουν τις τελευταίες ημέρες ένα πρωτόγνωρο κύμα εργοδοτικής τρομοκρατίας. Διαφαίνεται σχέδιο της Διοίκησης για μαζική μείωση προσωπικού, που για να μην γίνει με παράνομες απολύσεις, συγκαλύπτεται με δήθεν «οικιοθελείς» αποχωρήσεις. Έτσι δεκάδες συνάδελφοι έχουν υποχρεωθεί να αποχωρήσουν από την εταιρεία, υπό τον εκβιασμό της απόλυσης. Οι υποχρεωτικές «παραιτήσεις» γίνονται αδιακρίτως σε παλιούς και νέους συναδέλφους από διάφορα τμήματα.

Η πίεση που ασκείται στους συναδέλφους είναι πολύ μεγάλη και έχει στηθεί επιμελώς σκηνικό τρομοκράτησης. Κλιμάκιο του τμήματος προσωπικού με τον εκάστοτε διευθυντή περιοδεύει στα αντίστοιχα τμήματα και, χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση, ξεδιαλέγει συναδέλφους και τους καλεί να υπογράψουν την απόλυση ή την παραίτησή τους.

Αυτές οι πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές αποτελούν πρόκληση για μια πολυεθνική εταιρεία με τεράστια κέρδη, που έχει ως κεντρικό της σύνθημα το «Πάθος για τους ανθρώπους της» (ενν. υπαλλήλους της). Αυτά τα κέρδη έχουν βγει από την δική μας εργασία. Επιπλέον, η μείωση προσωπικού γίνεται σε μια περίοδο, όπου ο όγκος της δουλειάς έχει πολλαπλασιαστεί και οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πανθομολογούμενες.


- Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντισταθούν στο κλίμα τρομοκρατίας, να μην υπογράψουν καμία παραίτηση ή απόλυση.

- Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς και ΜΜΕ, να μας συμπαρασταθούν έμπρακτα δημοσιοποιώντας το πρόβλημα, ώστε η διοίκηση να υποχρεωθεί να σταματήσει την αδικία που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων.


Μπορείτε να αποστείλετε φαξ στην Διοίκηση της Εταιρείας στο 210 67.03.200

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ Επικοινωνία: ergazomenoi_vodafone@yahoo.gr

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΩΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ.ΕΓΙΝΑΝ ΔΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ.ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΠΩΣ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΠΑΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

είναι αράγε τυχάιο οτι δεν έχει γίνει καμμία αναφορά στα ΜΜΕ; Τα λεφτά (της διαφήμισης) είναι πολλά βλέπετε!!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κατάστημα της vodafone σε κεντρικότατο δρόμο της Θεσσαλονίκης που δεν έχει WC για το προσωπικο!!!!!

annie's animal είπε...

#Προς νομικό
Aν και σαν εργαζόμενοι μισούμε φανατικά τους δικηγόρους, σου καναμε την τιμή να αναρτήσουμε το σχόλιο σου. Βέβαια σαν νομικός που είσαι (ετσι τουλάχιστον δηλώνεις) μας μπερδευεις λίγο με τα λεγόμενα σου.
Πχ τι ειναι άκυρο; Η καταγγελία των εργαζομένων;
To ερωτηματικό δεν είναι γιατί μια εταιρία δεν έχει συνδικαλιστικό όργανο, εμείς θα λέγαμε ότι η ίδια η εταιρία διαθέτει τη ΓΣΕΕ αλλά γιατί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν έχουν καποια μορφή συνδικαλιστικής οργάνωσης που δεν θα κάνει καμία απολύτως διαπραγματευση.
Το μεροκάματο και οι θέσεις εργασίας δεν διαπραγματεύονται!!!
Κατανοούμε βέβαια τη θέση σου εξάλλου δουλειά σου είναι οι διαπραγματεύσεις.

# Προς κάθε ενδιαφερόμενο εργαζόμενο που δουλευει στη vodafone...
να τους πληροφορήσουμε πως υπάρχει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής. Ψάξτε το και εκεί μπορεί να γίνει κάτι

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιογράφοι είστε και σεις ίδιο.
Ούτε μισή αναφορά στην τηλεόραση.Γιατί να χάσετε και σεις και τα καναλια σας τις διαφημίσεις.

Ανώνυμος είπε...

που να δείς τι γινετε στην ericsson

annie's animal είπε...

# προς ανώνυμο 1
γιατί δεν ενημερώνεις εσύ να μάθουμε και εμείς τι γίνεται στην ericsson; Mάλιστα καλύτερα θα είναι να απευθυνθείς και στους άμεσα ενδιαφερόμενους που έχουν και τα αντίστοιχα blogs. Κοίτα απλά στο blog roll.

# προς ανώνυμο 2...
αν έχεις επιλέξει να είσαι το ανεπίσημο γραφείο τύπου της VODAFONE και να υπερασπίζεσαι τις απολύσεις είναι δικαίωμα σου. Αν είναι δημοκρατικό δικαίωμα οι απολύσεις του εργοδότη μέσα σε ένα καθεστώς έντονου ανταγωνισμού, τότε είναι και δικό μας δημοκρατικό δικαίωμα να μην δημοσιεύσουμε το σχόλιο σου. Η δημοκρατία σας, η δημοκρατία μας.

Ανώνυμος είπε...

Έχω δει όλα τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση (και τα κρατικά) και κανένα δεν το έχει αναφέρει. Γιατί?

Ανώνυμος είπε...

Τι γιατι θελει και ρωτημα; Γιατι κονομανε χοντρα οι κυριοι αξιοτιμοι καναλαρχες απο τις διαφημισεις...

Ανώνυμος είπε...

Προς annie:
Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της δημοκρατίας είναι η ελεύθερία έκφρασης, απόψεων και γνώμης. Δημοκρατία δεν είναι το κουκούλωμα απόψεων διαφορετικών από τις οικίες ούτε η επιλογή δημοσίευσης των απόψεων αυτών που είναι αντίθετες σε αυτές που στηρίζει κάποιος. Επίσης εάν δεν κάνω λάθος τα blog αντιπροσωπεύουν αυτό ακριβώς, κάτι βέβαια που εσείς καταπατείτε με το να επιλέγετε τι να δημοσιεύσετε και τι όχι. Πριν λοιπόν κατηγορήσετε κανάλια, πολιτικούς, και πολίτες για μεροληπτικές στάσεις κα ξεκινήσετε "πολέμους" ενάντια σε όλους όσους έχουν αντίθετες απόψεις και αρχίσετε να μιλάτε γαι την "δημοκρατία μας και σας" θα πρέπει να κάνετε την αυτοκριτική σας και να μάθετε να στήριζετε τα λεγόμενά σας σε επιχειρήματα και όχι αερολογίες και να επιτρέπετε την άποψη όλων. Ποια είναι τα δικά σας επιχειρήματα επί του θέματος σε αυτό το post? Πάψτε να κρύβεστε πίσω από το ιδεολογικό ή κοινωνικό πέπλο των απόψεών σας και επιτέλους ξεκινήστε διάλογο. Κάτι άλλο στο οποίο στηρίζετε μία δημοκρατία.

annie's animal είπε...

το σχόλιο σου δημοσιεύεται απλά για να δείξουμε τη μεγαλειώδη βλακεία σου.
Και ποιος σου είπε ρε καημένε που υπερασπίζεις τη vodafone και τις απολύσεις που κάνει ότι πιστεύουμε στη δημοκρατία σου/τους;
Μπερδεύεις τη δημοκρατία με τα δημοκρατικά δικαιώματα... Θα σου εξηγούσα αλλά που να καταλάβεις...

Ή εισαι μαζί με τους εργαζόμενους ή είσαι εναντίον τους και εσυ επέλεξες να είσαι με τα αφεντικά. Κοινός δηλαδή ρουφιάνος και γλύφτης.

Εμείς δεν είμαστε bloggers και το εχουμε χεσμένο το υποτιθέμενο αυτό μεταμοντέρνο "κίνημα" του διαδικτύου. Είμαστε εργαζόμενοι και χρησιμοποιουμε την τεχνολογία τους για να πούμε αυτά που θέλουμε σαν εργαζόμενοι και τα αφεντικά μαζί με τα τσιράκια τους δεν έχουν θέση εδώ μέσα.

Τη δημοκρατία του φόβου και της τρομοκρατίας μέσα στους εργασιακούς χώρους,των απολύσεων (με τον απαραίτητο διάλογο βέβαια)και της καταστολής, σου τη χαρίζουμε δικιά σου είναι και όχι δικιά μας. Η δημοκρατία σου λοιπόν να το ξέρεις δεν θα νικήσει

Ανώνυμος είπε...

Από τις 20/05/2009 έχει ξεκινήσει 60 από τις 1000 απολύσεις που ετοιμάζει η vodafone, με τον εκβιασμό και το πρόσχημα προς τους εργαζομένους της, ότι΄με βάση την ετήσια αξιολόγιση, έχουν μερικώς ικανοποιητική απόδοση.
Την αποία απόδωση βάζουν σε όσους θέλουν να απολύσουν, και έπειτα εξαγοράσουν την αξιοπρέπειά τους, βάζοντάς τους να υπογράψουν εθελουσία παραίτηση, δίνοντάς του κάποια χρήματα παραπάνω, πετώντας τους στο σωρό των χιλιάδων απολυμένων της εποχής, και προφασισμένοι ότι τους κάνουν και χάρη, επειδή δεν φαίνονται απολυμένοι, αλλά ότι παραιτιθήκανε. Έτσι, έχει τη δυνατότητα να απολύει όσους θέλει, με τη βοήθεια του παράθυρου του κράτους, ή και μπαλκονόπορτα αν θέλετε για να είμαι ποιό σαφής. Ένα από τα 60 πρώτα απολυμένα άτομα του δεύτερου μεγάλου κύματος απολύσεων έίμαι και εγώ