Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Για το «The Mall»

με αφορμή το σημερινό μοίρασμα του "ρεπό" στους εργαζόμενους στο «The Mall» αμαρουσίου μία ανακοίνωση που βρηκαμε στο Βόρεια της αθήνας και αφορά τις αντιδράσεις κατοίκων των περιοχών Γαλατσίου και Αμαρουσίου για το χτίσιμο δύο νέων mall και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους καθώς και των ελεύθερων χώρων από το χτίσιμο δύο ακόμα εμπορικών τερατουργημάτων. Bέβαια στην παρακάτω ανακοίνωση γίνεται κάλεσμα για μια συλλογική αντίδραση και κινητοποίηση και στους εμπορικούς συλλόγους πράγμα που δεν μας βρίσκει σύμφωνους καθώς οι εργοδότες δεν νομίζουμε να κινούνται από ανιδιοτέλεια

Η ανακοίνωση....


ΟΧΙ στο MALL ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ & στο MALL No 2 ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Η Πρωτοβουλία Φορέων και οι Δημοτικές Παρατάξεις πέντε (5) δήμων που θίγονται από τα νέα MALL καλούν όλους τους πολίτες, τους περιοίκους, τους νέους, τα αθλητικά σωματεία, τους εμπορικούς συλλόγους και κάθε συλλογικότητα που αρνείται την επιχειρούμενη βαρβαρότητα ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

► ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ MALL ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΥ MALL No 2 ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

► ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΒΕΪΚΟΥ, ΤΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΚΛΗΣΙΑ

► ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ

n ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ – ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
n ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ‘ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ’
n ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ‘ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ’
n ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ‘ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ’
n ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ‘Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ’
n ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ‘ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ’
το πλήρες κείμενο εδώ

επίσης έτσι για να μην ξεχνιόμαστε μία προκήρυξη που είχε μοιραστεί παλιά σε παρέμβαση στο mall αμαρουσίου. Έτσι για την ιστορία .... :)


ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

Συνάδελφοι, -ισσες που εργάζεστε στο «The Mall», είναι σίγουρο ότι το τελευταίο διάστημα τα στελέχη των εταιριών θα σας έπρηξαν επαναλαμβάνοντας στα μήτινγκ και στις συνεντεύξεις για το «πόσο τυχεροί είστε που εργάζεστε στο μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εμπορικό κέντρο, για τις δυνατότητες που σας δίνονται, μπλα, μπλα….».
Δε χρειάζεται βέβαια να είσαι και πολύ ψιλιασμένος για να καταλάβεις ότι σου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Το εμπορικό κέντρο Λάτση (προς το ευρωπαϊκότερο «Mall»), από τη στιγμή της ιδέας της κατασκευής του έως και τη λειτουργία του, είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για το τι σημαίνει καπιταλιστικό κέρδος και πως αυτό πετυχαίνεται με τις ευλογίες του επίσημου κράτους –όλων των κυβερνήσεων- που είναι απλοί υπάλληλοι του Λάτση.

Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν ήδη σ’ αυτό το σύγχρονο στρατόπεδο κατανάλωσης θα γίνουν τα πειραματόζωα, για να εφαρμόσουν τα μεγάλα αφεντικά του εμπορίου τα «απελευθερωμένα ωράρια»,
τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και του 8ωρου.
Στόχος τους όπως φαίνεται και από τις πρώτες διαφημιστικές καμπάνιες που βγήκαν στον αέρα είναι, το «The Mall» να έχει συνέχεια κόσμο, είτε στους κινηματογράφους του VILLAGE, είτε στα μπαρ και τα εστιατόρια. Στη συνέχεια θα απαιτήσουν και τη συνεχή λειτουργία των εμπορικών μαγαζιών με βάση και τα «παράθυρα» που τους αφήνει ο τελευταίος νόμος για το ωράριο. Έτσι θα χτυπήσουν τους ανταγωνιστές τους, έτσι θα πετύχουν τον στόχο τους για κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, ξεζουμίζοντας όλου/όλες εσάς τους «τυχερούς» που δουλεύετε για 560 ευρώ το μήνα οι 8ωροι (τρόπος του λέγειν οι 8ωροι) και για χαρτζιλίκι 320 ευρώ οι 4ωροι.

Τα αφεντικά όμως στο «The Mall» έχουν σοβαρούς λόγους να είναι ανήσυχοι. Έχουν 2.500 λόγους, όσοι είναι και οι εργαζόμενοι στο εμπορικό κέντρο. Ξέρουν πολύ καλά ότι τόσοι εργαζόμενοι συγκεντρωμένοι σε έναν χώρο, είναι μια τεράστια δύναμη που αν δράσει, μπορεί να βάλει φραγμό στην επίθεσή τους.
Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή φροντίζουν για την πολυδιάσπαση και τον κατακερματισμό των εργαζομένων. Άλλος είναι 8ωρος, άλλος 4ωρος ή 5ωρος, άλλος με δίμηνη, τρίμηνη ή 4μηνη σύμβαση και άλλος αορίστου χρόνου. Άλλος δουλεύει στη μια εταιρία και άλλος στην άλλη. Και πάει λέγοντας.
Η απάντηση από τη μεριά μας δεν μπορεί παρά να είναι η προσπάθεια να ξεπεράσουμε αυτούς τους διαχωρισμούς, με την δημιουργία δεσμών αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης μεταξύ μας, λειτουργώντας συλλογικά.. Προωθώντας την δική μας οργάνωση μέσα στους διαδρόμους της κατανάλωσης που σχεδίασαν τα αφεντικά.

Συνάδελφοι, -ισσες,
η αντίσταση και ο αγώνας για τα δικαιώματα των εργαζομένων αναπτύχθηκαν στο «The Mall» πριν πιάσετε εσείς δουλειά εδώ.
- Οι κάτοικοι της περιοχής αγωνίστηκαν ενάντια στην παράνομη κατασκευή του (όπως αποφάσισε και το Συμβούλιο Επικρατείας). Το «Mall» θεμελιώθηκε με απειλές και διώξεις πολιτών που απλά ζήτησαν να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.
- Οι οικοδόμοι αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα και την ζωή τους, κατά την διάρκεια της κατασκευής του. Η εντατικοποίηση και οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς κόστισαν την ζωή στον εργάτη DALIP DOKA και δεκάδες τραυματισμούς. Το έργο έκλεισε για μια βδομάδα. Συνεχίστηκε με εκατοντάδες κλεμμένα ένσημα και κινητοποιήσεις.
Στο δρόμο του αγώνα θα συνεχίσουμε οι εμποροϋπάλληλοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στο «The Mall». Γιατί είμαστε αποφασισμένοι, από την ίδια μας τη θέση, να υπερασπιστούμε τις ζωές μας ενάντια στα «απελευθερωμένα» ωράρια, την κατάργηση της αργίας της Κυριακής και του 8ωρου, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς της ξεφτίλας.
Γιατί είμαστε εργάτες και όχι συνεργάτες…..
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις - Κινήσεις - Εργατικά Σχήματα
από το χώρο του Εμπορίου και των Υπηρεσιών

επίσης για να μην ξεχνιόμαστε Νο2....

Τhe Mall: Το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης στο Μαρούσι

Δεν υπάρχουν σχόλια: