Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

1 Μάη 2008 - Aλήτες Λέρες Εργατοπατέρες


Σε προηγούμενη δημοσίευση για την απεργία στιs 19/3 είχαμε γραψει "Όσο είμαστε ενάντια στα αφεντικά πρέπει να είμαστε και ενάντια στη ΓΣΕΕ."
Έτσι και έγινε στην εκδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά που κάλεσε η ΓΣΕΕ. Συλλογικότητεs εργαζομένων, ανεξάρτητοι εργαζόμενοι που δεν ανήκουν πουθενά ακόμα και χύμα κόσμοs που έκανε τον κόπο να περάσει από το πεδίο του Άρεωs γιούχαρε τουs εργατοπατέρεs τηs ΓΣΕΕ και τουs ανάγκασε κακήν κακώs να μαζέψουν τα μπογαλάκια τουs και να φύγουν.
Ήταν μια αρχή στην αντιπαράθεση που θα ανοίξει μετά το ξεπούλημα του απεργιακού αγώνα για το ασφαλιστικό και την κατάπτυστη συλλογική σύμβαση πείναs που υπέγραψαν.
Ολοι όσοι γέμισαν με κόσμο τη συγκέντρωση των εργατοπατέρων έκαναν τιs επιλογέs τουs με ποιουs θα συστρατευθούνε.
Αυτό που χρειαζόμαστε δεν ειναι άμαζεs και υποτονικέs ξεχωριστέs συγκεντρώσειs απλά για να βγάλουμε την υποχρέωση, αλλά ένα ανεξάρτητο εργατικό κίνημα, δομημένο πάνω στην αυτοοργάνωση με εργατικέs συνελεύσειs, ομάδεs δρασηs, σωματεία που τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και όχι κάποιοι πεφωτισμένοι συνδικαλιστέs.
Θέλουμε να κάνουμε άγριεs εργατικέs απεργίεs ανεξέλεγκτεs από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία;
Ε τότε πρέπει και να αρχίσουμε να ασχολούμαστε ενεργά με αυτό που λέγεται εργατική υπόθεση (sic) και να αυτοοργανωνόμαστε σε κάθε χώρο δουλειάs.
Ιδού η ρόδοs...

(το βίντεο αλιεύθηκε από το athens indymedia)

Δεν υπάρχουν σχόλια: