Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Mε την γκρίνια δεν αλλάζουν τα πράγματα

Τελικά υπάρχει πάτος στο βαρέλι; Μάλλον όχι από ότι φαίνεται. Σαν να μην έφταναν τα ατελείωτα ωράρια, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ο αυταρχισμός, η εντατικοποίηση και οι απολύσεις ,ήρθε να προστεθεί και το καινούριο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν .Δ , αλλά και η σύμβαση της αύξησης του 1 € την ημέρα που υπέγραψε η ΓΣΕΕ

Τι έγινε τελικά και ήρθαν τούμπα τα πράγματα;

Πώς από τον Δεκέμβρη που ο Μαγγίνας παραιτούνταν και η κυβέρνηση υποχωρούσε, φτάσαμε στο να ψηφιστεί το νομοσχέδιο; Σίγουρα πάντως αυτό δεν οφείλεται στις ικανότητες του Κωστάκη, της Φάνης και της ΝΔ.

Οφείλονταν όμως σίγουρα στους γραφειοκράτες συνδικαλιστές και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Όταν δεν κάνεις πρώτο ζήτημα τα 7,5 δις που χρωστάνε τα αφεντικά στο Ι ΚΑ πολύ απλά τους κάνεις τις πλάτες, όταν δεν θέτεις τις άθλιες συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης και τις πενιχρές συντάξεις, αλλά συζητάς με τεχνοκρατικούς όρους με την κυβέρνηση και τα αφεντικά υπερασπιζόμενος το νόμο Ρέππα, τότε απλά παίζεις το παιχνίδι τους.

Όταν κάποιοι κλάδοι μπαίνουν μπροστά με δυναμικές απεργίες (ΔΕΗ, ΟΤΑ) και οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές όλων των αποχρώσεων αφού τους ΅΅γεμίζουν΅΅ με λόγια, τους ΅΅αδειάζουν ΅΅ με πράξεις η μάλλον με απραξία, αφού τους αφήνουν μόνους τους, στην επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση ,δημάρχους ,ΜΜΕ, τότε απλά αφήνεις τις απεργίες να ηττηθούν. Αλήθεια γιατί τόσο η ΓΣΕΕ όσο και το ΠΑΜΕ δεν τόλμησαν να βάλουν απεργία την περίοδο που οι απεργοί της ΔΕΗ και των ΟΤΑ έδιναν την μάχη μόνοι τους;

Όταν την μέρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο η ΓΣΕΕ καλεί σε συναυλία! ενώ το ΠΑΜΕ κάνει πορεία στην πρεσβεία (τι ποια πρεσβεία, την αμερικάνικη βέβαια) για το Ιράκ, υπάρχει κανένας εργαζόμενος/η που έχει αμφιβολίες πόσο συνέβαλλαν οι εργατοπατέρες για να περάσει το ασφαλιστικό.

Και ενώ ακόμη δεν είχε κλείσει το ασφαλιστικό η ΓΣΕΕ έτρεξε να υπογράψει τη νέα σύμβαση με τους εργοδότες ,μια σύμβαση που δίνει 1€ την ημέρα. Μετά από αυτή την αύξηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε δηλώσεις ικανοποίησης στα κανάλια .

Στο εμπόριο βέβαια ο σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων δεν έκανε τίποτα για την σύμβαση του κλάδου μας . Εκτός και αν η απεργία που έβαλε το ΠΑΜΕ στις 16/4 για να δείξει ότι αυτό έκανε μια απεργία περισσότερο από την ΓΣΕΕ μπορεί να θεωρηθεί ότι ανέδειξε το ζήτημα της σύμβασης. Αλλά εδώ δεν έγινε ούτε καν η τυπική συνέλευση του συλλόγου, έτσι κι αλλιώς υπάρχει το ΠΑΜΕ που αποφασίζει, οι εργαζόμενοι ακολουθούνε.

Το ερώτημα πλέον για όλους/ όλες μας δεν είναι το τι θα κάνουν οι εργατοπατέρες ,αλλά το τι θα κάνουμε εμείς; Θα συνεχιστεί ΅η σιωπή των αμνών΅ στους χώρους δουλειάς ή θα ψάξουμε να βρούμε νέους δρόμους συλλογικής διεκδίκησης. Θα αρκεστούμε στη γκρίνια και την μιζέρια του ΅τι να κάνω΅ ή θα κάνουμε κάτι όλοι μαζί για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Θα συνεχίσουμε να αφήνουμε τους εργατοπατέρες όλων των αποχρώσεων να παίζουν τα παιχνίδια τους στην πλάτη μας.

Στο εμπόριο υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν θέλει να συνεχιστεί αυτό.

Είναι ώρα λοιπόν να ξεκινήσουμε όλοι/ες όσοι δεν δεχόμαστε ότι η λύση είναι να κλειστούμε στον εαυτό μας να ανοίξουμε την κουβέντα για το πώς θα προχωρήσουμε.

Σε αυτή την διαδικασία δεν περισσεύει κανένας / καμμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: