Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Απολύσεις στην praktiker Ιωαννίνων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ PRAKTIKER HELLAS

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τηλ:6932238515,6945953769,6946288034

Email:union.praktiker.ioannina@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιωάννινα 28-05-2013
  Η γερμανική πολυεθνική Praktiker  τα τελευταία χρόνια επιτίθεται στο προσωπικό της με σωρεία απολύσεων .Το 2013 οι απολύσεις έχουν ξεπεράσει τις 70 στα καταστήματα όλης της χώρας, 8 εκ των οποίων στο κατάστημα των Ιωαννίνων.
  Στο κατάστημα των Ιωαννίνων και για το  διάστημα από 21-05 μέχρι τις 27-05 έλαβαν χώρα 4 απολύσεις συναδέλφων, για ασήμαντες αφορμές(ενώ συνολικά  από το 2011 έχουν γίνει 18 απολύσεις ).

  • 21/05/2013 :απολύεται ο Θ.Π. πατέρας 2 ανήλικων παιδιών.
  •  22/05/2013 :απολύεται ο Α.Μ. ο οποίος είχε σακατευτεί σε εργατικό ατύχημα μέσα στο Praktiker.
  • 24/05/2013 :απολύεται ο Γ.Λ. μέλος της εφορευτικής επιτροπής στις εκλογές του Σωματείου μας.
  • 27/05/2013 :απολύεται η M.Z.  μητέρα ανηλίκων ,πρώην αντιπρόεδρος  της επιτροπής Ιωαννίνων του Σωματείου μας
Την ίδια στιγμή η γερμανική πολυεθνική αναγγέλλει τη συμμετοχή της σε  επιδοτούμενα προγράμματα για εργαζόμενους  5μηνης μαθητείας .Θέλει να εξασφαλίσει με αυτό τον τρόπο δωρεάν εργατικά χέρια. Ξεφορτώνεται συναδέλφους οι οποίοι έχουν πλήρη απασχόληση και δουλεύουν χρόνια στο κατάστημα για να προσλάβει νέους με μηδενικό  για την εταιρεία κόστος, αφού η αμοιβή των εργαζομένων αυτών επιδοτείται 100 % από το κράτος.

  Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την έννοια της ανάπτυξης και της καταπολέμησης της ανεργίας. Από τη μία επιτρέπει στους εργοδότες να αυθαιρετούν ,να απολύουν μαζικά και να μειώνουν μισθούς και από την άλλη κοροϊδεύει τα εκατομμύρια των ανέργων με προγράμματα δήθεν εργασίας, που δίνουν ένα χαρτζιλίκι , ενώ παράλληλα ωφελούν τους εργοδότες να διατηρήσουν τη θέση τους στην αγορά ,με τα λεφτά βέβαια των φορολογουμένων.
  Από την άλλη πλευρά η Praktiker επιτίθεται με λύσσα στο Σωματείο μας γιατί αποτελεί εμπόδιο στην εφαρμογή όσων σχεδιάζει σε βάρος των εργαζομένων της. Αυτό αποδεικνύουν και οι τελευταίες απολύσεις πρώην μελών του προεδρείου και της εφορευτικής επιτροπής του Σωματείου μας στα Γιάννενα, αλλά και η επιβολή πειθαρχικών ποινών υποχρεωτικής αποχής από την εργασία στον πρόεδρο και το γραμματέα της επιτροπής του καταστήματος Ιωαννίνων, επειδή διαμαρτυρήθηκαν , όπως όφειλαν ,για τις απολύσεις!
   Η  Praktiker Hellas δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας μέσα στα καταστήματα με συνεχείς γραπτές επιπλήξεις και με παράνομες αξιολογήσεις. Επιχειρεί να τρομάξει τους εργαζόμενούς της λέγοντας ότι αν αντιδράσουν η εταιρεία θα κλείσει!!!
Το Σωματείο μας απαιτεί άμεσα από την εταιρεία να σταματήσει αυτές τις πρακτικές καθώς οι εργαζόμενοι έχουμε φτάσει στα όριά μας ψυχικά και σωματικά. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε κινηματικό, συνδικαλιστικό και θεσμικό μέσο προκειμένου να πετύχουμε τα παρακάτω:

  • Παύση των απολύσεων.
  • Επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας.
  • Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους.
  • Να σταματήσει ο κυοφορούμενος «εμφύλιος» μεταξύ των εργαζομένων αορίστου-ορισμένου χρόνου, κανονικά αμοιβόμενων-επιδοτούμενων, ντόπιων-ξένων, ιδιωτικών-δημοσίων.
  • Ελευθερία συνδικαλιστικής δράσης.

Καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29-06-2013 και ώρα 18:00 έξω από το κατάστημα Praktiker Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: