Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Στάση Εργασίας στα super market ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν το Σάββατο 9/3 από τις 12μμ έως τις 4μμ οι εργαζόμενοι στα super market ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, σύμφωνα με απόφαση που πήρε το Πανελλαδικό Σωματείο εργαζομένων της επιχείρησης.Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι η άμεση καταβολή και η ανάκληση όλων των απολύσεων.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση
"Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Δ.Σ. με ανακοίνωση του σας έχει ενημερώσει ήδη για  τα αποτελέσματα της συνάντησης του Προεδρείου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της επιχείρησης Γ. Αρβανιτίδη. Για την καθυστέρηση των δεδουλευμένων μας δεν είχαμε καμία δέσμευση για πληρωμή σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, και όπως φαίνεται από μήνα σε μήνα η πληρωμή θα γίνεται με μεγαλύτερη καθυστέρηση. Από την συζήτηση επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση και η θέση του Σωματείου ότι η επιχείρηση υλοποιεί το εκτεταμένο σχέδιο για την διατήρηση κερδών αναδιαρθρώνοντας το δίκτυό της, κλείνοντας καταστήματα ή μετατρέποντας τα σε BEST PRICE, δίνοντας τμήματα (κρεοπωλεία), αλλάζοντας τις ατομικές συμβάσεις, πιέζοντας για παραπέρα μειώσεις μισθών και κάνοντας απολύσεις.

Η επιχείρηση για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, μέσα στα καταστήματα με τους ανθρώπους της, τρομοκρατεί, εκφοβίζει και λέει ψέματα για να σπάσει την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου έχοντας χρησιμοποιήσει μέχρι εξαντλήσεως, τις παρεμβάσεις στην επιθεώρηση εργασίας με καταγγελίες και τριμερείς συναντήσεις, θεωρεί πως από δω και πέρα χρειάζεται η οργανωμένα ενεργή συμμετοχή όλων μας για την διεκδίκηση του αυτονόητου, την πληρωμή του μισθού μας χωρίς καθυστερήσεις Γι΄ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας 12 μ.μ.- 4 μ.μ. το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013.

Τα αιτήματα της στάσης εργασίας είναι τα παρακάτω:

•    Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.
•    Ανάκληση όλων των απολύσεων.

Συνάδελφοι την ώρα που το μαύρο μέτωπο στης συγκυβέρνησης, η τρόικα, ο ΣΕΒ και οι άλλες οργανώσεις των εργοδοτών βάζουν ταφόπλακα σε ό,τι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις, ένα δρόμο έχουμε. Παίρνουμε μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν συναινούμε στην εξαθλίωση μας για να σωθούν τα κέρδη τους.
Συνάδελφε, τώρα έχεις εμπειρία, ξέρεις ότι ο φόβος, η μοιρολατρία και ο ατομικός δρόμος είναι μόνο χειρότερα μπορούν να φέρουν. Δεν είσαι άμοιρος ευθυνών. Τώρα να ενωθούμε όλοι μαζί, να τους δείξουμε ότι έχουμε και εμείς φωνή, δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο για τα κοινά μας συμφέροντα. Το Σωματείο μας που δεν συμβιβάζεται, δεν καλλιεργεί αυταπάτες σε καλεί στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ απεργιακή  συγκέντρωση του Σωματείου το Σάββατο 9-3-2013  στα καταστήματα στην πλατεία Επταλόφου και στη Β. Όλγας 141"

Δεν υπάρχουν σχόλια: