Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Μικρός οδηγός δικαιωμάτων ανέργων – δεύτερη έκδοση

Σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο κοινωνικό τοπίο, η αποτύπωση της πραγματικότητας δεν μπορεί να είναι μια φωτογραφία της στιγμής, αλλά μια ζωντανή και διαρκής προσπάθεια καταγραφής της σε συγχρονισμό με τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται γύρω μας.
Σε αυτή τη δεύτερη έκδοση, θελήσαμε να «πιάσουμε» όλες αυτές τις αλλαγές που προκύπτουν μέσα από τις νέες ρυθμίσεις των τελευταίων εγκυκλίων του ΟΑΕΔ και του τρίτου κατά σειρά Μνημονίου, του Νοεμβρίου 2012. Αρκετά που ίσχυαν στον πρώτο Οδηγό δεν ισχύουν σε αυτόν, κι ό,τι αναγράφεται στον παρόντα πιθανότατα θα είναι ξεπερασμένο σε λίγους μήνες. Διαμορφώθηκε επίσης σύμφωνα με τους προβληματισμούς και τις απορίες, όπως αυτοί αποτυπώθηκαν στα σχόλια που έγιναν στον προηγούμενο οδηγό από άνεργους συναδέλφους. Με το νου μας σε όλα τα παραπάνω, οι «Άνεργοι/ες από τις γειτονιές της Αθήνας», θέλουμε ο δεύτερος «Μικρός Οδηγός Δικαιωμάτων Ανέργων», να λειτουργήσει απλά ως ένα ακόμα μικρό «εργαλείο» γνώσης και δράσης. Κρίνουμε σαν αναγκαίο, οι άνεργοι, ως ένα αδιαχώριστο κομμάτι των εργαζομένων, να είναι ενήμεροι κι έτοιμοι να παλέψουν, έστω και για αυτά τα λίγα που προβλέπει γι’ αυτούς ο «Νόμος».
Aν δεν μας βρείτε σε κάποιο μοίρασμα στους ΟΑΕΔ μπορείτε να προμηθευτείτε τον οδηγό
·      στο αυτόνομο στέκι (ζωοδόχου πηγής 95) κάθε Τρίτη-Τετάρτη από τις 17.00 μέχρι αργά το βράδυ
·      στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων συναδέλφων (Ερεσού 35) καθημερινά 10-20.30 και Σάββατο 10-15.00
·      και στο βιβλιοπωλείο στη Μεσολογγίου 3  στο κέντρο της Αθήνας, 11.00-23.00
Ο δεύτερος οδηγός ανέργων δεν θα μπορούσε να εκδοθεί χωρίς την αλληλεγγύη πολλών συναγωνιστών και τη στήριξη στις δραστηριότητές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: