Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Aπόλυση εργαζόμενης στα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη

Καταγγελία του εργατικού κέντρου κοζάνης

Καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εκβιαστική τακτική της Διοίκησης της επιχείρησης ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ, σε βάρος των εργαζομένων. Σε ένδειξη εργοδοτικού «τσαμπουκά» εκβιάζει και τρομοκρατεί καθημερινά τους εργαζόμενους της επιχείρησης, τους απειλεί ότι γνωρίζει ποιοι συνδικαλίζονται και ότι θα τους απολύσει. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες είναι άνθρωποι οικογενειάρχες με αξιοπρέπεια και κανείς δεν έχει το δικαίωμα καθημερινά στο χώρο εργασίας, να τους καταρρακώνει και να τους απειλεί κατ΄αυτόν τον τρόπο.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση χθες απέλυσε την Αντιπρόεδρο του νεοσύστατου Σωματείου των εργαζομένων στα «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ». Αυτή η απόλυση έχει συγκεκριμένο στόχο: να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτών που σηκώνουν ανάστημα, που δεν σκύβουν το κεφάλι, που οργανώνουν την πάλη τους.

Εάν οι αρμόδιοι της συγκεκριμένης επιχείρησης και τα τοπικά τσιράκια τους πιστεύουν ότι με απολύσεις, εκβιασμούς και απειλές θα χειραγωγήσουν τη δράση του Σωματείου, τους ενημερώνουμε ότι είναι βαθειά νυχτωμένοι.
Η απόλυση αυτή, έρχεται να προστεθεί σε ένα και ολοένα αυξανόμενο κύμα εργοδοτικών αυθαιρεσιών στον ιδιωτικό τομέα και να καταδείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την εργοδοτική αναλγησία .

Οι απολύσεις συνδικαλιστικών στελεχών που μάλιστα έχουν και αυξημένη προστασία με βάση τον Ν. 1264/ 82, αποτελούν πράξη τρομοκράτησης συνδικαλιστικής δράσης.
• Καλούμε το Υπουργείο εργασίας και το ΣΕΠΕ Δ. Μακεδονίας, να παρέμβει άμεσα και να μην αφήσει να προστεθούν κι άλλοι εργαζόμενοι στη στρατιά των ανέργων.
• Καλούμε την Ο.Ι.Υ.Ε και τη Γ.Σ.Ε.Ε να παρέμβουν άμεσα ώστε να ακυρωθεί η απόλυση

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης θα προστατέψει με κάθε τρόπο την εργαζόμενη της επιχείρησης και απαιτεί άμεσα την ανάκληση της απόλυσης.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, θα προβεί σε όλα τα μέσα για να προστατέψει τα κοινωνικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που καταπατούνται βάναυσα από την εργοδοτική αυθαιρεσία και καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο.
Γραφείο Τύπου
ΚΟΙΝ.
Υπουργείο Εργασίας
ΣΕΠΕ Δ. Μακεδονίας
ΓΣΕΕ
Ο.Ι.Υ.Ε
Σωματεία δύναμης Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης
Εργατικά Κέντρα
Αρβανιτίδη ΑΕΕΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι και γω ενας απο τους δουλους Αρβανιτιδη,σε αλλη περιοχη με τα ιδια προβληματα χωρης ρεπο, δεν εχουμαι παρη επιδομα αδιας το 2009,2010 και 2011 φυσικα υπογραπσαμαι πως λαβαμαι τα χρηματα και ολα οσα εχεις αναφερειπαραπανω. Καλο κουραγιο στην Κοζανη και σε ολους τους δουλους Αρβανιτιδη.