Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Για την Γενική Απεργία της 23 Φεβρουαρίου

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις του κέντρου της αθήνας συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι με εξαίρεση τη θλιβερή ολιγομελή συνάθροιση των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των παρατρεχάμενων τους.
Στους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές το κράτος απάντησε με μαζική χρήση χημικών και επιθέσεις αστυνομικών δυνάμεων σε μπλόκ εργατικών σωματείων και άλλων εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν όπως μπορούσαν και παρέμειναν μέχρι αργά το απόγευμα στο σύνταγμα φωνάζοντας συνθήματα.
Γενική απεργία δεν είναι όμως μόνο η απεργιακή συγκέντρωση και η διαδήλωση στο κέντρο της αθήνας, αλλά και η περιφρούρηση της στους εργασιακούς χώρους.
Ένδεικτικά αναφέρουμε ότι από τα μεσάνυχτα αποκλείστηκε απο το Σωματείο Εργαζομένων στις Ταχυδρομικές Ταχυμεταφορικές Επιχειρήσεις Αττικής το κέντρο διαλογής της Γενικής Ταχυδρομικής, (οι εργαζόμενοι εκεί είναι απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες), ενώ οι εργαζόμενοι στη wind απέκλεισαν το κτιριο της wind που βρίσκεται στη λεωφόρο αθηνών.
Όσο και να είναι αναγκαία η συμμετοχή μας σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση, γενικές απεργίες χωρίς συνέχεια, χωρίς κανένα σχεδιασμό και χωρίς συνολική σύγκρουση με το σύστημα που προωθεί τα αντεργατικά μέτρα, την ανεργία, την εξαθλίωση και τις απολύσεις, είναι απλά αναποτελεσματικές.
Μόνο με μια γενική απεργία διαρκείας και γενική κινητοποίηση όλων των εργαζομένων μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω.
Αλλά αυτό είναι ακριβώς που φοβούνται και οι εργατοπατέρες και σαμποτάρουν ακόμα και αυτές τις απεργίες που εξαγγέλουν οι ίδιοι.
Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα, να οργανωθούμε ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα των αφεντικών μέσα στο εργατικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: