Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Και επίσημη η συμφωνία της ΓΣΕΕ με τα αφεντικά για τις επιχειρησιακές συμβάσεις

Όχι που δεν θα τα έβρισκαν ....

Υπενθυμίζουμε μια ακόμη φορά οτι ήδη υπερισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις που σπάνε την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. (επιχειρησιακές συμβάσεις στην  G4S και σε Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών ΑΕ). Ο ΣΕΒ ζητάει τώρα δουλειά και  τα Σάββατα (κατάργηση του ρεπό με λίγα λόγια)  καθώς και συμψηφισμός των υπερωριών με μείωση του ωραρίου εργασίας.

(από το Βήμα)  
Συμφωνία εταίρων για τις επιχειρησιακές συμβάσεις
Εργοδότες και εργαζόμενοι κατέληξαν αργά το βράδυ της Τετάρτης σε συμφωνία για απόκλιση αμοιβών έως 12% στις επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών και για χρονικό διάστημα που δεν θα ξεπερνά τα δύο έτη.
Αρχικά, το ΠΑΜΕ εμπόδισε την πραγματοποίηση της σύσκεψης στο υπουργείο Εργασίας, ωστόσο τελικά οι επαφές πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικά.
Όπως αναφέρει το BHMA online, η συμφωνία αυτή θα τεθεί από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υπόψη της τρόικας και εφόσον λάβει την έγκριση θα προχωρήσει τις επόμενες ημερες στην διαμόρφωση νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή, πριν από τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2011.
Το νέο τοπίο στις εργασικές σχέσεις και στην πολιτική των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, που διαμορφώνεται υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης, προβλέπει αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα που θα μπορούν να αποκλίνουν κατά 12% από τις κλαδικές συμβάσεις και για χρονικό διάστημα δύο ετών κατ' ανώτατο όριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: