Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Πάμε διακοπές στο… Mall

Έχετε σκεφτεί ποτέ να περάσετε τις διακοπές σας στο Μαρούσι; Όχι; Ο δήμαρχος του δήμου Γιώργος Πατούλης έχει άλλη άποψη, για αυτό το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ζήτησε (κατά πλειοψηφία) από τη Νομαρχία Αθηνών την υπαγωγή του Αμαρουσίου στις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Το αίτημα του δήμου μοιάζει περίεργο, καθώς το Μαρούσι θάλασσα δεν έχει. Έχει όμως Mall και μάλιστα δύο. Καταστηματάρχες της περιοχής, καθώς και ο εμπορικός σύλλογος της Αθήνας θεωρούν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί πρόσχημα και πως ο στόχος του δήμου είναι να διευκολύνει τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Γιατί η ανάδειξη του Αμαρουσίου ως τουριστικής περιοχής μπορεί να μη φέρει τουρίστες, αλλά ενδεχομένως θα ανοίξει τον δρόμο για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, άρα θα φέρει πελάτες στα Mall και Golden Hall. (Οι τουριστικές περιοχές μπορούν βάσει νόμου να ζητήσουν από τη νομαρχία το άνοιγμα των καταστημάτων Κυριακες και αργίες.)

Σε σχετική συνέντευξη τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Πατούλης μέσα στον Ιούλιο έσπευσε να καθησυχάσει τους καταστηματάρχες, επισημαίνοντας πως: «η λειτουργία των καταστημάτων θα συνεχίσει ως έχει μέχρι σήμερα βάσει νόμου», τονίζοντας ωστόσο πως το Μαρούσι μόνο οφέλη οικονομικής φύσεως μπορεί να αποκομίσει από την ανάδειξη του ως τουριστική πόλη. Σε δηλώσεις του, πάντως, στην εφημερίδα Καθημερινή, η οποία ανέδειξε το θέμα μέσα στο Ιούνιο, ήταν πιο αποκαλυπτικός. Σε ερώτηση αν ο δήμος πληροί τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί “τουριστική πόλη”, ο κ. Πατούλης απάντησε: «Απολύτως. Εδώ έχουμε τις κύριες αθλητικές εγκαστάσεις της Αθήνας, το ΟΑΚΑ, έχουμε μουσεία, όπως το Μουσείο του Ευγένιου Σπαθάρη, από την πόλη μας είναι ο πρώτος μαραθωνοδρόμος, ο Σπύρος Λούης και εδώ έχουμε και την Ολυμπιακή Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης». Εχουμε επίσης Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, περί τις 50 βυζαντινές εκκλησίες, την γνωστή κεραμούπολη, το Μουσείο Γιάννη Τσαρούχη και πολλά άλλα. Φυσικά έχουμε και το ιστορικό εμπορικό κέντρο και τα μεγάλα πολυκαταστήματα». Το καλό το κράτησε για το τέλος.

Και επειδή όπου υπάρχει καπνός, συνήθως υπάρχει και φωτιά, σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη, ορισμένοι εργαζόμενοι στο Golden Hall έχουν καταγγείλει από τον Ιούλιο πως ενημερώθηκαν ότι από την νέα σεζόν θα δουλεύουν και τις Κυριακές.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Γιώργος Παπαχρυσάνθου για να τον υποστηρίξει. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις φήμες που σέρνονται πως υπάρχει σχέδιο ανέγερσης ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, ο δήμαρχος έσπευσε να απαντήσει πως αυτές είναι κακόβουλες και δεν βοηθούν στην πρόοδο της πόλης. Ο κ. Παπαχρυσάνθου, ωστόσο, αναρωτήθηκε: «Αν κάποιος επιχειρηματίας ήθελε να φτιάξει ένα ξενοδοχείο σε περιοχή όπου δε θα έβλαπτε και πάντα βάσει πολεοδομικών ρυθμίσεων, σε τι θα έβλαπτε;».

Μόλις χτίσουν και τα ξενοδοχεία δεν θα χρειάζεται καν να οδηγούμε από το σπίτι μας για να πάμε στο Mall. Θα νοικιάζουμε ένα δωμάτιο δίπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: