Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Tα ρεπό δεν αλλάζουν - και πάλι για τα super markets "Προμηθευτική"

Πάγια τακτική από τι φαίνεται στα super markets "Προμηθευτική" είναι όταν δεν βγαίνει το πρόγραμμα να αλλάζουν συνολικά οι βάρδιες και τα ρεπό (να γίνεται ακόμα και διευθέτηση του χρόνου εργασίας) σε σημείο που να μην ξέρεις ακόμα και τι ωράριο θα δουλεύεις την άλλη μέρα παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία. Την περίοδο των γιορτών άλλαξαν συνολικά τα ρεπό και τα μετέφεραν άλλες μέρες ώστε να δουλεύει όλο το προσωπικό. Να υπενθυμήσουμε πως για την αλλαγή του εβδομαδιαίου προγράμματος εργασίας ο εργοδότης υποχρεούται να το αναγγείλει γραπτά στην επιθεώρηση εργασίας. Κάθε άλλη αλλαγή χωρίς να ενημερωθεί η επιθεώρηση εργασίας είναι παράνομη ακόμα και να υπάρχει "συμφωνία" με τον εργαζόμενο. Επίσης, το ρεπό δεν αλλάζει, ούτε μετακινείται, ούτε γίνεται διευθέτηση του χρόνου εργασίας (δεν μπορεί δηλαδή το ρεπό να κομματιαστεί και να δωθεί τμηματικά 1 ώρα σήμερα, 1 ώρα αύριο κ.ο.κ).
Εμάς δεν μας αφορά αν δεν βγαίνει το πρόγραμμα, αυτό είναι πρόβλημα του εργοδότη να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό. Με λίγα λόγια εμείς τηρούμε την εργατική νομοθεσία, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και τα ρεπό και τα αφεντικά να πάνε να πνιγούν...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπήκα για πρώτη φορά στο blog σήμερα και έχω την εξής απορία:
Γιατί δεν κάνετε καταγγελία στον επόπτη εργασίας .
Γιατί δεν αλλάζετε δουλειά.

annie's animal είπε...

αν και δεν είμαι ο αρμόδιος να σου απαντήσω καθώς δεν δουλεύω εκεί μπορώ να πω, πως απέναντι στην επιθεώρηση εργασίας υπάρχει μιδαμινή εμπιστοσύνη. Και γιατί οι εργαζόμενοι να αλλάξουν δουλειά?
Η εταιρία που παρανομεί να εφαρμόσει την εργατική νομοθεσία όπως προβλέπεται. Με αυτή τη λογική σου φίλε μου μάλλον στον 1ο μήνα κάθε δουλειάς που βρίσκουμε πρέπει να παραιτούμαστε γιατί όπως ξέρεις πολύ καλά η συντριπτική πλειοψηφία των εργοδοτών στο εμπόριο (για να μην πούμε όλοι) παραβιάζει την εργατικη νομοθεσία κατά όπως τους βολέυει

G είπε...

Χωρίς να θέλω να σας προσβάλλω μάλλον είτε δεν εργάζεστε είτε είστε άρτι αφιχθείς από την αλλοδαπή! Δηλαδή φαντάζεστε ότι με το να αλλάξετε δουλειά (από το Α σουπερμάρκετ πάτε στο Β όπου τι? είναι όλα ρόδινα και όμορφα?!?) θα λύσετε το πρόβλημά σας??

Με φιλικούς χαιρετισμούς από κάποιο γραφείο όπου το ωράριο ήταν ανέκαθεν κυριολεκτικά λάστιχο (ναι δεν αποτελεί πια μόνο "πλεονέκτημα" των σουπερμάρκετ, βιβλιοπωλείων, courrier κλπ!).