Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Καμιά υποταγή στην εργοδοσία, Ταξική Ενότητα, Οργάνωση, Αντεπίθεση

(Οκ με το τίτλο αυτής της δημοσίευσης ο καθένας τον ερμηνεύει και εννοεί ότι θέλει. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η δημοσιοποίηση του αίσχους των Jumbo και όχι οι διαφωνίες μας με την παράταξη του ΠΑΜΕ. Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση αυτή από το blog του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων.)

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τις μαφιόζικες και εκβιαστικές μεθόδους που χρησιμοποίησε η εργοδοσία στο πολυκατάστημα ΤΖΑΜΠΟ στη ΒΑΡΗ ενάντια σε εργαζόμενο που πρωτοστάτησε στην οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων του.
Η αγωνιστική στάση του εργαζόμενου, ενεργού μέλους του Συνδικάτου μας, είχε σαν αποτέλεσμα την συσπείρωση και των υπόλοιπων εργαζομένων.
Η εργοδοσία φοβούμενη την παραπέρα συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων στο ταξικό τους συνδικάτο προχώρησε στην άσκηση απειλών βίας και τρομοκράτησης των εργαζομένων.
Η επιχείρηση με ομάδα εντεταλμένων , προσπάθησε να εξαγοράσει τον εργαζόμενο προτείνοντάς του 50.000€ για να αποχωρήσει «οικειοθελώς», γιατί αλλιώς όπως του είπαν κινδυνεύει.
Ο εργαζόμενος κράτησε αγωνιστική στάση , δεν υπέκυψε στις απειλές και ενημέρωσε τα συνδικάτα για την οργάνωση της πάλης.
Χαρακτηριστικό της θρασύτητάς τους είναι ότι ο εντεταλμένος των εργοδοτών μπροστά σε στελέχη της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στον αποκλεισμό του καταστήματος που έγινε την Τρίτη 13/1/2009, με αίτημα την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου, παραδέχτηκε αυτή την μαφιόζικη στάση.
Ο εργαζόμενος είχε απολυθεί τον περασμένο Δεκέμβρη, γιατί πήρε μέρος στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 του Δεκέμβρη. Με την άμεση και καθοριστική παρέμβαση του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που με μια δυναμική κινητοποίηση απέκλεισαν το κατάστημα για πάνω από 2 ώρες, ανάγκασε τότε την εργοδοσία να ανακαλέσει την απόλυση. Στο χρονικό διάστημα από την ανάκληση της πρώτης απόλυσης του εργαζόμενου μέχρι και την νέα απόλυσή του στις 12 του Γενάρη, η εργοδοσία της εταιρείας "ΤΖΑΜΠΟ" χρησιμοποίησε και άλλους τρόπους και μεθόδους για να εξαναγκάσει τον εργαζόμενο σε παραίτηση.
Η εργοδοσία αποθρασύνεται, γιατί έχει την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης της Ν.Δ. και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Γιατί στηρίζονται στις πουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που με τη συναίνεση και τον συμβιβασμό, υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Τέτοιες μέθοδοι δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αλά Αμέρικα όπου η εργοδοσία φτιάχνει καρτέλ που απειλούν συνδικαλιστές και εργαζόμενους. Το ταξικό κίνημα έχει μακρόχρονη πείρα.
Μόνο ο ανυπότακτος αγώνας, η αγωνιστική στάση φέρνει αποτελέσματα.
Σε αυτές τις συνθήκες το Συνδικάτο μας καλεί τους εργαζόμενους και στα καταστήματα ΤΖΑΜΠΟ να απαντήσουν με αδιαλλαξία, συσπείρωση και μαζικότητα της πάλης του απέναντι στην εργοδοσία και τα τσιράκια τους. Να απαιτήσουν μαζί μας την άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου.
Καλούμε επίσης να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε χώρο δουλειάς, Να δυναμώσουν την Αλληλεγγύη τους, να γίνουν μέλη του συνδικάτου μας, να δημιουργήσουν σωματειακές επιτροπές, να στηρίξουν το ΠΑΜΕ, γιατί είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εμποδιστεί και να ανατραπεί αυτή η αντεργατική πολιτική.
Καλούμε τους εργαζόμενους να ανεβάσουν την ταξική τους ενότητα, την αλληλεγγύη τους να ακολουθήσουν τον δρόμο της ρήξης με την εργοδοσία, να στηρίξουν τα συμφέροντά τους.
15/1/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: