Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Δίωξη σε βάρος του αντιπροέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6 (β’ όροφος) Εξάρχεια, ΤΗΛΕΦ.: 210-3820537, e-mail: sylyp_vivliou@yahoo.gr

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο συνάδελφος Πουλόπουλος Δημήτρης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και μέλος της συνδικαλιστικής κίνησης «Αυτόνομη Εργατική Πρωτοβουλία» έχει μηνυθεί από τη διεύθυνση του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Ευρωπαϊκή Πορεία» (Άνω Πετράλωνα). Έχει μηνυθεί, επειδή υπερασπίστηκε μαζί με εργαζόμενους από διάφορους κλάδους εκπαιδευτικό που απολύθηκε από το συγκεκριμένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών.

Το «τεκμήριο» του εγκλήματός του είναι η προκήρυξη της Αυτόνομης Εργατικής Πρωτοβουλίας που κατήγγειλε την απόλυση του εκπαιδευτικού και την οποία η διεύθυνση της «Ευρωπαϊκής Πορείας» θεωρεί συκοφαντική.

Η διεύθυνση του Κέντρου Ξένων Γλωσσών έχει επιδοθεί σε μια βιομηχανία μηνύσεων ενάντια στον απολυμένο καθηγητή, καθώς και ενάντια σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές που βρέθηκαν στο πλευρό του.

Δεν είναι μόνο η μήνυση σε βάρος του συναδέλφου Πουλόπουλου Δημήτρη. Μήνυση έχει κατατεθεί εναντίον της Καπερνάρου Σύλβιας (προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ξένων Γλωσσών Φροντιστηρίων «Ο Βύρωνας», του Πρωτούλη Γιάννη (μέλος, τότε, της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας), Καλόβουλου Αντώνη (από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών), οι οποίοι σαν αντιπροσωπία επισκέφτηκαν το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Ευρωπαϊκή Πορεία», την επομένη της απόλυσης, για να διαμαρτυρηθούν.

Είναι πρωτοφανές να επιδιώκεται να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση όπως αυτή κάθε φορά εκφράζεται, είτε με μοίρασμα ανακοινώσεων, είτε με παράσταση διαμαρτυρίας, είτε με συγκέντρωση έξω από τον εργασιακό χώρο.

- Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε κάθε τέτοια επιδίωξη.

- Είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου Πουλόπουλου Δημήτρη.

- Εξουσιοδοτούμε το συνάδελφο Παπαπέτρο Πέτρο να παραβρεθεί στη δίκη και να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης.

- Καλούμε, όποιο συνάδελφο μπορεί να είναι την Παρασκευή 19/9 στις 9.00 π.μ. στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων (κτίριο 12, αίθουσα 1), για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο.

1 σχόλιο:

avanti_maestro είπε...

κι ομως ο συναδελφος "εφαγε" 10 μηνες με 3ετη αναστολη!!!