Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Καταγγελία εργαζομένων από τα super markets "ALIMENTA TOP"

Eργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ "ALIMENTA TOP" μας καταγγέλουν σε σχόλιο τους στο blog την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας όσο αφορά τα ρεπό. Συγκεκριμένα δουλεύουν 30 ώρες την εβδομάδα σε 6ημερη βάση, και δεν παίρνουν ποτέ ρεπό ενώ η κατάσταση που είναι αναρτημένη με το πρόγραμμα σε κάθε κατάστημα αναφέρει ότι απασχολούνται 30 ώρες την εβδομάδα σε 5νθήμερη βάση. Εκτός αυτού το ωρομίσθιο είναι η βασική μορφή απασχόλησης και υπάρχει μεγάλη εντατικοποίηση για να τα προλάβουν όλα.

Συνάδελφοι στα αλιμέντα τοπ αυτό που κάνουν τα αφεντικά είναι καραμπινάτη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Το ρεπό δεν δουλεύεται ούτε γίνεται καμία διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Αυτό που κάνουν στη δουλειά σας δηλαδη είναι (για να καταλάβουν και όσοι εκτός εμπορίου διαβάζουν αυτήν την ανάρτηση) να αφαιρούν μία ώρα από κάθε μέρα που εργάζεστε και να την προσθέτουν αθροιστικά στη μέρα που κανονικά έπρεπε να κάνετε ρεπό. Έτσι είναι διπλά κερδισμένοι γιατί και παραπάνω λεφτά δεν πληρώνουν και λύνεται το πρόβλημα έλλειψης εργατικών χεριών. Έλλειψη που τα ίδια τα αφεντικά δημιουργούν μια που κοιτάνε με το μικρότερο δυνατό εργατικό κόστος να έχουν τα μεγαλύτερα δυνατά οικονομικά ωφέλη. Εκτός των άλλων να αναφέρουμε επίσης πως δεν υπάρχει κανένας νόμος που να καθορίζει πόσο αμοίβεται αν δουλέψεις το ρεπό σου γιατί πολύ απλά το ρεπό ειναι υποχρεωτικό.

Μία πρώτη κίνηση είναι να δημοσιοποιήσετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε όπως σωστά κάνατε και το καταγγείλατε εδώ, για να το διεκδικήσετε όμως το ρεπό σας πρέπει να κρατήσετε ενιαία στάση και ανυποχώρητη. Δεν είναι καινούριο οτι σε πολλούς από εμάς μας τρώνε το ρεπό. Συμβαίνει σε πολλά καταστήματα και σούπερ μάρκετ. Και θα συμβαίνει αν δεν κάνουμε τίποτα εμείς σαν εργαζόμενοι και περιμένουμε να μας το λύσει το πρόβλημα η επιθεώρηση εργασίας ή κάποιος συνδικαλιστικός φορέας. Για να μην παρεξηγηθούμε και αυτά χρήσιμα είναι αλλά τη μάχη μέσα στους εργασιακούς χώρους θα τη δώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δυστηχως εχω εργαστει στο συγκεκριμενο καταστημα των κατω πατησιων και γνωριζω την αθλια κατασταση και συμπεριφορα των ιδιοκτητων που τρωνε το μεδουλι των εργαζομενων ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!!Ειμουν αποθηκαριος.ΒΡΩΜΙΑ και ΑΠΑΤΗ ηθικη και υλικη στο alimenta top....

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΛΙΜΕΝΤΑ ΤΟΠ - ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΑ- ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ..ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΔΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 30 ΛΕΠΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ.ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ.ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...............ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΑΘΛΙΑ............ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΙΜΕΝΤΑ........

Ανώνυμος είπε...

τα σπανε ομως στα νυχομαγαζα της αθηνας πρωτο τραπεζι και οδηγουνε πανακριβα αυτοκινητα απ οτι ξερω
και βολταρουν στο αιγαιο σκαφατοι... δεν φταινε αυτοι αλλα εσεις που τους το επιτρεπεται με την σιωπη σας..

Ανώνυμος είπε...

Έχω και γω εργαστεί στο κατάστημα των κάτω Πατησίων(λεωφ.Ιωνίας)δυστηχως.στην ανάγκη κανείς πολλά.πράγματι είναι άθλια.κλέφτες και απατεώνες.ως αποθηκαριος είδα πολλά.πχ εντολή υπευθύνου(Αρη-για όσους τον ξέρουν)«Τα χαλασμενα-λυγμενα τυριά να τα τριβετε τίποτα δεν πετάμε»υπόδειξη στις κοπέλες στα
ψυγεία

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα οποίος μένει στα κάτω Πατήσια και διαβάζει αυτά που λέμε να μποικοταρει το αλιμεντα-τα καθικια που πλουτίζουν εκμεταλευοντας το μόχθο των φτωχών ατόμων που αναγκαζοντε να δουλεύουν εκεί και να υποκειντε τις άθλιες συμπεριφορες τις άθλιες συνθήκες και τον πόλεμο νεύρων απ τα αφεντικά και τους τσατσους τους.Δεν μπορείτε να φανταστείτε την κατάσταση στο ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ alimenta top.ΜΠΟΪΚΟΤΆΖ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΙΜΕΝΤΑ ΤΟΡ.ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ,ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΑ.ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΕΣ,ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΡΕΠΟ,ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ,ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ...ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥ 2008 ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ!!!ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΩΝ,ΕΝΩ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΣ,ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΤΕ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ???

Ανώνυμος είπε...

oxi apla den yparxoun xeirotera oxi apla oti kleuooun kai koroideuoun apo proswpiko mexri pelates twn katasthmatwn touus oi oti xrhmatizoun tous ekastwte epithewrites ergasias....ekviazoun ypallhlous pou provainoun se kataggelia.......ola ayta einai einai liga se sxesh me ayta pou symvainoun s ayta ta magazia pou aporw pws douleuoun akoma allaftaime kai meis pou douleuoume gia tetoious bastardous kai den tous stelnoume sto diaolo gia 470 psoroeurw pou sthn telikh oute ayta pernoume.

Ανώνυμος είπε...

ayta den einai tpt brosta sth pragmatikothta......na prosthesw loipon ton ekviasmo twn ergazomenwn apo ta afedika+ton periferiarxh toys-skylaki tous(koinws Aroulh)??nai ta adelfakia martiwnoi odws mas ''gamane''.......akoma kai oi dieythydes einai mesa sthn kolpaki prokeimenou na ginei h douleia....ta ypourgeia???ax00ax0a0x0 to ygeionomiko ,h epithewrish ergasias ta pada xrhmatizodai prokeimenou na paramenoun ayta ta bourdela anoixta..

annie's animal είπε...

Για το φίλο που έστειλε ένα σχόλιο...
καταγγελία για την οποία δεν μπορούμε με κάποιο τρόπο να τη διασταυρώσουμε δεν μπορούμε να τη δημοσιεύσουμε.
Καταγγελίες επίσης γινονται στην επιθεώρηση εργασίας, στο σύλλογο εμποροϋπαλλήλων και στην ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων

Ανώνυμος είπε...

οποια καταγγελια και να κανεις στην επιθεωρηση εργασιας παει χαμενη.για να ελεγξει η επιθεωρηση θελει και μαρτυρες απο τον χωρο εργασιας του καταγγελοντα.και ποιος θα παει???φοβουνται τα κοριτσια...ο συλλογος εμπορουπαλληλων και η ομοσπονδια ιδιωτικων υπαλληλων εχουν την δυνατοτητα να κανουν κατι αλλα δεν το κανουν...παροτι γνωριζουν τις καταγγελιες...γιατι αραγε???κολητοι και αυτοι με τους μαρτιωνους??

annie's animal είπε...

φίλε επιφυλλάσομαι, μπορώ να πάω άμεσσα από το σωματείο και να ρωτήσω αν τους έχει καταγγελθεί τίποτε και τι κάνουν.
Γνωρίζω όμως (ανεξάρτητα από την κριτική που κάνουμε στο σύλλογο)πως έχει κανει στο παρελθόν αρκετές κινήσεις σε αυτά τα σουπερ μάρκετ.
Αλλά υπάρχει και μια παροιμία όπως ξέρεις «αν δεν σπάσεις τ' αυγά, δεν κάνεις ομελέτα». Το κείμενο στη δημοσίευση αυτή τελειώνει με αυτό
"Και θα συμβαίνει αν δεν κάνουμε τίποτα εμείς σαν εργαζόμενοι και περιμένουμε να μας το λύσει το πρόβλημα η επιθεώρηση εργασίας ή κάποιος συνδικαλιστικός φορέας. Για να μην παρεξηγηθούμε και αυτά χρήσιμα είναι αλλά τη μάχη μέσα στους εργασιακούς χώρους θα τη δώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι"
Το mail του blog μας είναι αυτό repozine@gmail.com

annie's animal είπε...

το mail μας είναι γνωστό για οτι θελήσει κανείς, αλλά πραγματικά έχει καταντήσει κουραστικό να χρησιμοποιείται το blog για να ξεσπάνε κάποιοι τα νεύρα τους. Το ειπαμε και πριν αλλα δεν γίνεται κατανοητό ελπίζω να γίνει τώρα που δεν δημοσιεύτηε ούτε αυτή τη φορά ένα σχόλιο που στάλθηκε.
Όλοι έχουμε εργαστεί σε αποθήκες super markets...

Ανώνυμος είπε...

kai egw rgazomai sto super market alimenta top....ontws oi martiwnoi einai ex8rikoi apenanti se olo to proswpiko tous..to paizoun afntika les kai eimaste skulia!!!egw 2 xronia ergazomai kai den exw parei oute ena repo!!!oi plhrwmes argoun polu!!!!oi kopeles pou douleuoun sta magazia inai polu kales kai epikoinwniakes omws oi martiwnoi den a3izoun mia..!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ είμαι πρόσφατα απολυμένη απο το κατάστημα της Νίκαιας .Δούλεψα 1,5 μήνα πήρα 340,30 ευρώ και πάνε να μου φάνε τις πρώτες 7 ημέρες που λέει δούλεψα δοκιμαστικά και δεν δικαιούμαι να τις πληρωθώ!!!!Ακουσον,άκουσον ,οι απατεώνες,αύριο πάω για καταγγελία .

Ανώνυμος είπε...

Douleua sta eksarxeia ena xrono ftasame tous eksi mhnes aplhroth kai tora ekana etoish gia dikastirio den tha ta xariso perasa polla ekei mesa!!!