Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ PRAKTIKER HELLAS - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ PRAKTIKER HELLAS
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλ:6932238515,6945953769,6946288034
Email:union.praktiker.ioannina@gmail.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιωάννινα 14/10/2014

Ως επιτροπή του Σωματείου στο κατάστημα Praktiker Ιωαννίνων καταγγέλλουμε :
Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν γίνει πάνω από 20 απολύσεις .Απολύθηκαν μόνιμοι συνάδελφοι 8ωρης ως επί το πλείστον απασχόλησης που αμοίβονταν με συλλογικές συμβάσεις. Μετά τις παράνομες μειώσεις μισθών και την επιβολή ατομικών συμβάσεων στο προσωπικό της εταιρείας οι απολυμένοι συνάδελφοι αντικαταστάθηκαν με 4ωρους εργαζόμενους δίμηνης διάρκειας που αμοίβονται με ατομικές συμβάσεις των 300 ευρώ.Οι εργαζόμενοι αυτοί ζουν με την αγωνία της ανανέωσης της σύμβασής τους, πράγμα που σε αρκετές περιπτώσεις δε συνέβη, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις της εταιρείας .Αντ’ αυτού η Praktiker προτιμά να ανακυκλώνει την ανεργία και αντί να μετατρέψει τους συναδέλφους μας σε αορίστου χρόνου, τους απολύει και προσλαμβάνει νέους συμβασιούχους δίμηνης διάρκειας. Παρατηρήθηκε και το φαινόμενο να υπάρξουν συμβάσεις διαρκείας 6 ημερών!!

Η καθημερινότητά μας στο χώρο εργασίας γίνεται αφόρητη γιατί εκτός από τον όγκο δουλειάς που πέφτει στις πλάτες του ελλιπούς προσωπικού, τώρα που δεν υπάρχει Συλλογική Σύμβαση η οποία θα υποχρεώνει την εταιρεία να τηρεί κάποιες αρχές απέναντι στους εργαζομένους, τα στελέχη χρησιμοποιούν το «διευθυντικό δικαίωμα» όπως τα συμφέρει κάθε στιγμή.
Ο διευθυντής του καταστήματος Praktiker Ιωαννίνων ,Αναστάσιος Βογιάρης συμπεριφέρεται σαν να είναι το κατάστημα τσιφλίκι του. Απαιτεί να γινόμαστε καταδότες του εαυτού μας και των συναδέλφων μας ενώ είναι προσηλωμένος με εμμονή στην τήρηση μίας, δικής του έμπνευσης, στρατιωτικού τύπου ιεραρχίας .

Η συμπεριφορά του προς τους εργαζόμενους είναι αλαζονική , ενώ με υπεροψία και επιθετικότητα αντιμετωπίζει και τους εκπροσώπους όχι μόνο του επιχειρησιακού Σωματείου αλλά και αυτούς κλαδικών Σωματείων αλλά και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.
Αρνείται επιδεικτικά την ικανοποίηση οποιουδήποτε αιτήματος των εργαζομένων, ακόμα και του πιο απλού ,όπως η παροχή νερού στο προσωπικό σε περίοδο καύσωνα, χορήγηση αδειών κτλ.
Έχει εξαπολύσει μπαράζ γραπτών επιπλήξεων στο προσωπικό, ενώ δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στις επιπλήξεις εναντίον των εκπροσώπων του Σωματείου .Προσπαθεί να δείξει ότι υπάρχει εμπάθεια στο πρόσωπό του από αδιάλλακτους συνδικαλιστές. Ο πραγματικός σκοπός της εταιρείας , όργανο της οποίας είναι ο κος Βογιάρης είναι να τρομοκρατήσει το προσωπικό, χτυπώντας τους εκπροσώπους του. Θέλουν να έχουν υποταγμένους υπαλλήλους, που δε θα διαμαρτύρονται ούτε για τις απλήρωτες υπερωρίες ,ούτε για τις τρομοκρατικές επιπλήξεις και αξιολογήσεις τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις. Θέλουν προσωπικό που δε θα διεκδικεί καλύτερους όρους δουλειάς.
Οι εργαζόμενοι όμως γνωρίζουμε πολύ καλά το συμφέρον μας και μέσα από το Σωματείο θα απαιτήσουμε την αξιοπρέπειά μας.

Απαιτούμε από την εταιρεία:
Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους.
Μόνιμη, σταθερή δουλειά, πλήρες ωράριο και αποδοχές .
Και επειδή δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα υλοποιηθούν αυτά με μία απλή ανακοίνωση ,καλούμε τους συναδέλφους να πλαισιώσουν το Σωματείο και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυτά που αξίζουν σε ‘μας και κυρίως στις οικογένειές μας.

Για το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: