Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

αναδημοσίευση από το blog του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών, με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων απαντούμε με απεργιακή κινητοποίηση  ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοέμβρη.
Στο πλαίσιο της απεργίας, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία οργανώνουμε συγκέντρωση την Κυριακή 3 Νοέμβρη στις 10 το πρωί, στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Αγ. Φιλοθέης 5β –Πλ. Μητροπόλεως.
Καλούμε τους εργαζόμενους να εναντιωθούν στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην παραπέρα ελαστικοποίηση των ωραρίων και τη συρρίκνωση του ελεύθερου χρόνου που αυτή οδηγεί.
Η απεργία για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας εντάσσεται στη συνολικότερη μάχη για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ, μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, ενιαίο, υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων έως 48 ώρες την εβδομάδα, 40ωρο-8ωρο-5θήμερο για τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, υπεράσπιση της Κυριακής  αργίας ως υποχρεωτικής για όλα τα καταστήματα.
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους στο χώρο του εμπορίου σε συστράτευση και κοινό αγώνα με τους εμποροϋπαλλήλους, να αντιδράσουν και να καταδικάσουν στην πράξη της κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Καλούμε τους εμποροϋπάλληλους  να καταδικάσουν τις παρατάξεις ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ), και ΕΜΕΙΣ (πρώην ΠΑΣΚΕ) στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων οι οποίοι δρουν διασπαστικά στον κλάδο ακολουθώντας την εξής τακτική:
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΙΥΕ, οι δυνάμεις της ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ) πρότειναν πάγωμα της κλαδικής σύμβασης που υπέγραψαν το 2012,  που μείωσε τους μισθούς κατά 6,7%.
Ανάλογη στάση κράτησαν και οι εκπρόσωποι του ΕΜΕΙΣ (πρώην ΠΑΣΚΕ).
Ενώ συμμετείχαν σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του PRAKTIKER και δέχτηκαν το αίτημα του σωματείου για κατώτερο μισθό 920 ευρώ, στη διοίκηση της Ομοσπονδίας απέρριψαν την ίδια πρόταση που κατέθεσε η παράταξη της ΔΑΣ για την κλαδική σύμβαση του εμπορίου (920 ευρώ κατώτερο μισθό) αναμασώντας το επιχείρημα ότι ¨ είναι άλλο πράγμα ο κλάδος, και άλλο μια επιχείρηση που μπορεί να είναι κερδοφόρα¨ .
Την ίδια τακτική ακολούθησαν και στο θέμα της Κυριακής αργίας, προκηρύσσοντας πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για τις 3/11, αποφεύγοντας να σχεδιάσουν αυτή την πανελλαδική κινητοποίηση, καλώντας παράλληλα σε συμμαχία την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, δηλ. αυτές τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργοδοτών που πρωτοστάτησαν στη λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο.   
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β-ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛ/ΩΝ ΑΝ. ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ  - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΑ CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΗΝ LIDL Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧ/ΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΒΥΡΩΝΑ- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: