Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Aπόλυση εργαζόμενης στo Praktiker Ιωαννίνων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ PRAKTIKER HELLAS
ΒΟΣΠΟΡΟΥ 28 – ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΤΗΛ. 210 9946365 – 6944 519650 – FAX. 211 1169549
Email: somateioeph@vivodinet.gr
Αθήνα,09/01/12
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η εταιρεία Praktiker Hellas συνεχίζει και τη νέα χρονιά την εκκαθάριση των εργαζομένων της. Το πρώτο κρούσμα για το 2012 σημειώθηκε στις 9/1 στο κατάστημα των Ιωαννίνων.
Θύμα αυτή τη φορά ήταν συνάδελφος ταμίας 4ωρης απασχόλησης, μητέρα ανηλίκου παιδιού το οποίο μεγαλώνει μόνη της. Αυτή είναι η κοινωνική ευαισθησία της πολυεθνικής Praktiker και των καλοπληρωμένων στελεχών της.
Πετάνε στο δρόμο εργαζομένους των 400 ευρώ, λες και θα σωθεί η εταιρεία από αυτό. Δικαιολογία πάλι βέβαια από την πλευρά του διευθυντή Παπαδόπουλου, ήταν «για ασήμαντα ταμειακά λάθη». Γνωστή η δικαιολογία βέβαια στα καταστήματα Praktiker σε όλη την επικράτεια και οι διευθυντές τη χρησιμοποιούν σε κάθε απόλυση συνάδελφου ταμία (πάνω από 50 το 2011).
Βέβαια, πρέπει οι εκπρόσωποι της εταιρείας να μας απαντήσουν στην εύλογη απορία: πώς είναι κερδοφόρα η εταιρεία τόσα χρόνια αφού οι υπάλληλοί της είναι ανεπαρκείς; Και γιατί δεν προσλαμβάνονται νέοι συνάδελφοι στη θέση των «ανεπαρκών»;
Οι πολυεθνικές προσπαθούν να κρατήσουν υψηλά τα κέρδη τους χρησιμοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους που βλάπτουν όλους τους εργαζομένους και μας ρίχνουν στη φτώχεια και στην ανεργία. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε ούτε λεπτό να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.
Το Σωματείο μας είναι αυτό που θα συσπειρώσει τους εργαζομένους για να απαντήσουμε έμπρακτα και αποτελεσματικά στα σχέδια και τις απαιτήσεις αυτών που θέλουν να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση και σε μεροκάματα - ωράρια Κίνας.

Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: