Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Στην αδιαλλαξία της wind, οι εργαζόμενοι εντείνουν τις κινητοποιήσεις

(μας στάλθηκε στο email και το αναδημοσιεύουμε)

Οι εργαζόμενοι στην Wind έχουμε ξεκινήσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να αποκρούσουμε τις άδικες επιλογές της διοίκησης της εταιρίας.

Αντιστεκόμαστε:

Στην μείωση των εισοδημάτων μας που επιχειρεί η διοίκηση της εταιρίας και ο διευθυντής του τμήματός μας Νίκος Μπάμπαλης, γνωστός από την υπόθεση των υποκλοπών της Vodafone.

Συγκεκριμένα, επιχειρείται η ανατροπή στον επί 17 χρόνια τρόπο αμοιβής της ετοιμότητας (standby) με στόχο την μείωση των εισοδημάτων μας από 600 € μέχρι 1500 €.

Παράλληλα, προωθείται η εντατικοποίηση στην εργασία της ετοιμότητας (standby) κάνοντας την εξοντωτική, αδύνατη και αβάσταχτη. Μας αναγκάζει να εργαζόμαστε 2-3 εβδομάδες με καθεστώς ετοιμότητας ώστε να διαθέτουμε εντελώς τον εαυτό μας μόνο για τις ανάγκες της επιχείρησης. Δουλειά και μόνο δουλειά μέχρι τελικής πτώσης χωρίς κανένα δικαίωμα σε προσωπική και οικογενειακή ζωή.

Με περίσσιο θράσος οι διοικούντες βαπτίζουν δίκαια τα μέτρα και πως γίνονται για χάρη της ποιότητας της εργασίας μας.

Η διοίκηση της εταιρίας επέλεξε να αρχίσει την επίθεση από εμάς τους τεχνικούς γιατί είμαστε από το πιο δυνατό και συσπειρωμένο κομμάτι του σωματείου μας. Είχαμε πρωτοπόρο ρόλο στην ίδρυση του Σωματείου το 2005, ματαιώνοντας τις απολύσεις μας και το πέρασμά της συντήρησης του δικτύου και εμάς ως εργαζόμενων σε εργολάβους, που μας περίμεναν μισθοί πείνας και άθλιες συνθήκες εργασίας.

Αγωνιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας.

Στρέφει πρώτα σε εμάς τα βέλη της δείχνοντας πως θέλει να ξεμπερδέψει με το πιο διεκδικητικό τμήμα της εταιρίας και αν περάσει τις επιλογές της να δώσει σαφές μήνυμα στους υπόλοιπους συναδέλφους μας πως τους περιμένει εργασιακός μεσαίωνας.

Οι συνάδελφοι του Radio Transmission Operation (RTO) Αθήνας που έχουμε στην ευθύνη της την συντήρηση των σταθμών βάσης για να μιλάνε οι συνδρομητές της εταιρίας, ξεκίνησαν πρώτοι την αποχή από την εργασία της ετοιμότητας (standby) την Πέμπτη 17/02/2011 μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων από το Τμήμα Προσωπικού της εταιρείας στο ΔΣ του σωματείου.

Καλέσαμε τον διευθυντή του Δικτύου Ν. Μπάμπαλη σε άμεση συνάντηση ώστε να ακούσει την αντίθεσή μας και να αποσύρει την άδικη απόφαση. Εκείνος επέλεξε να μας συναντήσει 4(τέσσερις) ημέρες μετά κατηγορώντας μας πως αφήσαμε το δίκτυο για τόσες ημέρες χωρίς συντήρηση, παραβλέποντας την δική του τεράστια ευθύνη να μην μας συναντήσει αυθημερόν αλλά και να αποφασίσει τα μέτρα για την ετοιμότητα αγνοώντας τις ανάγκες μας.

Η αδιαλλαξία του διευθυντή του Δικτύου Ν. Μπάμπαλη και του Τμήματος Προσωπικού οδήγησαν το Πανελλήνιο Σωματείο εργαζομένων TIM (Wind) στην σύγκληση Γενικής Συνέλευσης την Δευτέρα 21/02. Η μαζική Γενική Συνέλευση αποφάσισε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για τους συναδέλφους τεχνικούς, που είναι στο δυναμικό της ετοιμότητας.

Επίσης, συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 23/02.

Την επομένη της Γ.Σ. δεκάδες συνάδελφοι από τα τεχνικά τμήματα της εταιρείας πραγματοποίησαν περιοδεία ενημέρωσης των υπόλοιπων τμημάτων στο κτήριο της Λ.Αθηνών, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στις αποφάσεις της διοίκησης.

Στην 24ωρη της 23/2/2011 η συμμετοχή των συναδέλφων μας από όλη την εταιρεία ήταν ιδιαίτερα υψηλή αφού «νέκρωσε» από εργασίες το κτήριο της Λ. Αθηνών όπου εργάζονται 700 συνάδελφοι τεχνικοί και από το τμήμα της εξυπηρέτησης πελατών. Επίσης, δεν εργάστηκαν και οι συνάδελφοι στα Περιφερειακά Τμήματα, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Καβάλας, Κρήτης.

Σημαντικό είναι πως δεν υπήρξε προσωπικό ασφαλείας και δεν υπήρξε επίβλεψη του δικτύου.

Συνεχίζουμε με 24ωρες απεργίες Σάββατο 26/02 και Κυριακή 27/02 για τους τεχνικούς που είναι σε ετοιμότητα.

24ωρη απεργία την Τρίτη 01/03 και Γ.Σ. την Δευτέρα 28/02 για κλιμάκωση του αγώνα μας.

Η εταιρία δείχνει το σκληρό της πρόσωπο:

- Κόβει χρήματα από εμάς και διατηρεί τα υψηλά προνόμια στα στελέχη της, όπως ακριβά αυτοκίνητα, δωρεάν καύσιμα και πιστωτικές κάρτες, με σταθμούς βάσης που έχουν στο όνομά τους οι ίδιοι ή άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα για να τσεπώνουν τα παχυλά ενοίκια.

- Έχει δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με πρώτους και καλύτερους σε αυτό, τους διευθυντές και τους managers, που συκοφαντούν τους συναδέλφους τεχνικούς ότι είναι τάχα «προνομιούχοι», τρομοκρατούν τους τεχνικούς με απειλές απολύσεων αν συνεχίσουν τους αγώνες τους, εκβιάζουν πως συζητάνε με εργολάβους όπως την KINTEC για να αναλάβει άμεσα την συντήρηση του δικτύου, τάζουν σε τμήματα τεχνικών πως αν σταματήσουν τον αγώνα αυτοί δεν θα πάνε στους εργολάβους.

Ο μηχανισμός της διαίρεσής μας είναι σε πλήρη οργασμό. Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρίας προτιμά να πληρώνει με 3000 € την επέμβαση για επισκευή βλάβης τους εργολάβους παρά να πάρει πίσω τις άδικες αποφάσεις της.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην WIND, συνεχίζουμε αταλάντευτοι τον δίκαιο αγώνα μας, μέχρι να νικήσουμε.

Δεν θα λυγίσουμε σε πιέσεις και εκβιασμούς, ούτε στον φόβο της απόλυσης και στην μετάθεση σε εργολάβους.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Καλούμε τους συναδέλφους των εργολαβικών εταιριών να μην δεχτούν να γίνουν απεργοσπαστικός μηχανισμός, να μην δεχτούν να συμμετάσχουν στον εμφύλιο πόλεμο που μας οδηγούν οι εργοδότες. Μοναδικοί νικητές σε αυτό τον εμφύλιο θα είναι αποκλειστικά και μόνο οι εργοδότες και χαμένοι εμείς οι εργαζόμενοι, αφού μισθοί και εργασιακές συνθήκες θα χειροτερεύσουν δραματικά. Τους ζητούμε να γίνουν αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα μας. Γιατί η επίθεση των εργοδοτών είναι ενιαία και ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ, συνεχίζεται στην WIND και αν περάσει θα ακολουθήσουν όλες οι υπόλοιπες εταιρίες. Να μην τους κάνουμε την χάρη.

Με εκτίμηση,

Eργαζόμενοι της Wind Hellas

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε όλους τους μαχητικούς εργαζόμενους που δε σκύβουν το κεφάλι μπροστά στις διαθέσεις των εταιρείών. Τόσο της wind όσο και του ΟΤΕ που πρόσφατα απόλυσε τόσο κόσμο.