Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Απολύσεις και Τρομοκρατία στο Βερόπουλο

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος, ακολουθώντας την «πεπατημένη οδό» των άλλων μεγάλων επιχειρήσεων με σκοπό την «εξυγίανση» του, ξεκίνησε τις απολύσεις των 8άρων υπαλλήλων του, με την λογική των προσλήψεων 4ωρων, με ελάχιστα έως καθόλου εργασιακά δικαιώματα.
Ο απολογισμός των τελευταίων ημερών είναι 3 εργαζόμενοι στην Ν. Σμύρνη, 1 στα Άνω Πετράλωνα και 2 στο Μεταξουργείο.
Η εντολή που είχε δοθεί στους εργαζόμενους που συνεχίζουν να εργάζονται στα καταστήματα – με αβέβαιο και το δικό τους μέλλον - είναι να μην διαρρεύσει ότι απολύονται συνάδερφοι τους άλλα ότι είτε αποχωρούν οικιοθελώς, είτε συνταξιοδοτούνται. Απειλώντας τους έτσι ότι θα βρεθούν και αυτοί άνεργοι, στον δρόμο.

Γ.Δ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η εταιρια βεροπουλος δεν απελυσε μονο οκταωρους αλλα και ωρομησθιους με προυπηρεσια ανω των 15 χρονων!!!αλλους 4 απο το καταστημα του Χαιδαριου παραμονη πρωτοχρονιας τους 2 πρωτους και αρχες ιανουαριου του 2012 τους αλλους 2!!!εμενα προσωπικα μετα απο 18 χρονια πιστης υπηρεσιας!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΒ Βασιλόπουλος... Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, μηδενικός σεβασμός απέναντι στους υπαλλήλους, τρομοκρατία ότι θα σε απολύσουν, εάν απλά καθίσεις για μισό δευτερόλεπτο σου φωνάζουν ότι κοιμάσαι (έστω για να πιεις νερό πρέπει να το κάνεις κρυφά ) 2η στολή σε άτομα αναλωσίμων και ιχθυοπωλείου (!!!) δεν έχει δοθεί με αποτέλεσμα να φοράει ο υπάλληλος τα ίδια ρούχα μια εβδομάδα χωρίς να μπορεί να τα πλύνει, καταλαβαίνετε ότι η υγιεινή έχει πεταχτεί από το παράθυρο (που δεν υπάρχει) και στα αποδυτήρια.. Απαράδεκτο να μην δίνουν στις ταμίες επαρκές ταμείο για τη βάρδια τους χωρίς να έχουν να δώσουν ρέστα και τα ελλείμματα από τα ψιλά (0,05€ 0,02€ 0,01€ δεν δίνουν ούτε ένα στις ταμίες) τα πληρώνουν οι ίδιες (υποχρεώνουν είτε να ζητάνε από τους πελάτες να τους τα χαρίσουν είτε να τα πληρώσουν οι ίδιες.. Επιπλέον υποχρεώνουν να χτυπάνε κάρτα ακριβώς στη λήξη του ωραρίου που είχαν αλλά η δουλειά δεν σταματάει εκεί, τουλάχιστον 1 ώρα από κάθε εργαζόμενο κάθε ημέρα δεν πληρώνεται...