Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Να ανακληθεί η απόλυση στα ALEX PAK

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ από τα ΑΛΕΞ ΠΑΚ της συναδέλφισσας Δέσποινας Σόγκα
ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Την Πέμπτη 1η Απρίλη η εργοδοσία στην ΑΛΕΞ ΠΑΚ απέλυσε την συναδέλφισσα Δέσποινα Σόγκα, μητέρα ενός παιδιού ενός έτους, από το κατάστημα που δούλευε στην Παιανία. Οι λόγοι που απολύθηκε η συναδέλφισσα, όπως τους διατύπωσε ο προϊστάμενος του καταστήματος δεν αφήνουν καμία δυνατότητα παρερμηνείας.
Απολύθηκε γιατί προσέφευγε επανειλημμένα στην επιθεώρηση εργασίας για τις παραβιάσεις από την εταιρία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Επειδή διεκδίκησε και τελικά κέρδισε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι την ετήσια άδεια του 2008 που δεν την είχε δώσει ο εργοδότης και αναγκάστηκε τελικά να την δώσει και μάλιστα με προσαύξηση 100%. Επειδή ενημέρωνε τον σύλλογο εμποροϋπαλλήλων για διάφορες παρανομίες στις οποίες επιδίδεται η ΑΛΕΞ ΠΑΚ ,όπως για παράδειγμα αδήλωτη εργασία μεταναστών, ψευδή εξοφλητικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφαλείας στους χώρους δουλειάς. Επειδή δεν αποδέχονταν την εντολή "τα κάνουμε όλοι, όλα", ανεξάρτητα από την ειδικότητα πρόσληψης. Επειδή ενημέρωνε τους συναδέλφους για τα εργασιακά τους δικαιώματα, επειδή συμμετείχε στις απεργίες, επειδή ουσιαστικά ήταν "πρόβλημα" για την εταιρεία όπως της ανακοίνωσαν την ημέρα της απόλυσής της. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι η συναδέλφισσα απολύθηκε δύο μέρες μετά τη λήξη του χρόνου προστασίας μητρότητας.
Η ΑΛΕΞ ΠΑΚ προσπαθεί να διαλύσει όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων, χρησιμοποιώντας σαν αφορμή την κρίση. Η αλήθεια όμως είναι ότι και πριν το ξέσπασμα της κρίσης στα ΑΛΕΞ ΠΑΚ δεν βασίλευε η δικαιοσύνη. Αντίθετα μάλιστα. Οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, οι άθλιες συνθήκες δουλειάς, η εντατικοποίηση, έδιναν και έπαιρναν. Τώρα με την κρίση η εργοδοσία προσπαθεί να ξεριζώσει από τους χώρους δουλειάς τον συνδικαλισμό, την προσπάθεια των εργαζόμενων να οργανωθούν για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους.

από το blog Financial Crimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: