Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Aπό την απεργία για το ασφαλιστικό στιs 13 Φεβρουαρίου

Επιτυχημένη ήταν και η απεργία στιs 13/2 για το ασφαλιστικό παρά το γεγονόs ότι συνειδητά μποϋκοταρίστηκε απο τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία τηs ΓΣΕΕ με αποτέλεσμα να έχει μικρότερα ποσοστά συμμετοχήs τόσο στην απεργία όσο και στην πορεία. Παρά ταύτα χιλιάδεs απεργοί βάδισαν ενάντια στιs προθέσειs τηs κυβέρνησηs/κράτουs και εργοδοτών για την ολοκληρωτική σάρωση κάθε ίχνουs "κράτουs πρόνοιαs" τηs ασφάλισηs και της γενικότερης υποβάθμισης των εργασιακών μας συνθηκών. Μάλιστα οι απεργοί είχαν να αντιμετώπισουν και την προκλητικότατη παρουσία διμοιριών ΜΑΤ που ασφυκτικά πλεύρισαν τουs απεργούs και τουs προκαλούσαν. Οι απεργοί αντέδρασαν και επιχείρησαν με συνθήματα όπωs "έξω από την πορεία η αστυνομία" και "προσοχή, προσοχή χρυσαυγίτεs με στολή" (αναφερόμενοι στην συνεργασία αστυνομίαs και νεοναζί στα γεγονότα τηs αντιφασιστικήs συγκέντρωσηs στιs 2 Φεβρουαρίου), όσο και με φυσική παρουσία να απομακρύνουν τιs αστυνομικέs δυνάμειs που απάντησαν με χημικά αέρια ενάντια στουs διαδηλωτέs απεργούs.
Eνδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα μπλοκ των εργαζομένων που ήταν στην πορεία. Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σωματείο των Συμβασιούχων στα ΕΛΤΑ, Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου, Ανοικτή Συνέλευση Εργαζομένων Ανέργων, Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ, των κούριερ, ΟΛΜΕ-ΔΟΕ κ.α.
Το "Ρεπό" μαζί με εργαζόμενουs από το χώρο του βιβλίου και την Ανοιχτή Συνέλευση Εργαζομένων-Ανέργων για το ασφαλιστικό, από τιs 8.00 π.μ κλείσαμε τα δύο καταστήματα του "Πλαίσιο" στην Στουρνάρη, ενώ λίγο παρακάτω το Σωματείο των Βιβλιοϋπαλλήλων έκλεισε τον "Παπασωτηρίου".
Κατά τιs 11.00 πμ αποχωρήσαμε για την διαδήλωση ενώ λίγο αργότερα το "Πλαίσιο" που έκανε την μάταιη κίνηση να ανοίξει έστω και για λίγεs ώρεs κλείστηκε πάλι απο συναδέλφoυs απεργούs από τον αντιεξουσιαστικό χώρο μαζί και από συναδέλφουs από το "Ρεπό" που είχαν προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που ανοίξει θα επιστρέψουν. Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ... "Υπερωρία απλήρωτη και μαύρη εργασία ετσι τα αφεντικά ληστεύουν τα ταμεία, Το σώμα θελουν λάστιχο και το μυαλό καμμένο το αφεντικό μαs θέλει για πάντα υποταγμένουs, Κάτω οι νόμοι της αγοράς/ αντίσταση και οργάνωση στους χώρους της δουλειάς".
Ραντεβού στην επόμενη Γενική Απεργία,
Ραντεβού στον κοινό μας αγώνα


Ανταπόκριση από τα κλεισιματα μαγαζιων από μια πρωτοβουλία επισφαλών στην θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: