Για εμάς και διάφορα άλλα υλικά που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Κάλεσμα για την Γενική Απεργία στιs 13 Φεβρουαρίου στουs εργαζόμενουs στα σούπερ μάρκετ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ»

η παρακάτω προκήρυξη μοιράζεται στουs εργαζόμενουs στα σούπερ μάρκετ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ»

Eργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ»
Όλοι στην Γενική Απεργία στιs 13 Φεβρουαρίου

Στιs 12 Δεκεμβρίου χιλιάδεs εργαζόμενοι έδωσαν μια πρώτη απάντηση στα σχέδια τηs κυβέρνησηs για το ασφαλιστικό, σε μια απεργία που ήταν μεγαλύτερη και από την απεργία που είχε γίνει επί κυβέρνησηs Σημίτη. Ο Καραμανλήs για να μετριάσει τιs κοινωνικέs αντιδράσειs έδιωξε κακήν κακώs τον Μαγγίνα από την κυβέρνηση μετά και την αποκάλυψη ότι ο υπουργόs απασχόλησηs απασχολούσε ανασφάλιστουs εργάτεs. Tίποτε όμωs δεν έχει αλλάξει από την αντικατάσταση ενόs υπουργού. Οι προθέσειs τηs κυβέρνησηs για την ολοκληρωτική σάρωση κάθε ίχνουs κράτουs πρόνοιαs, τηs κοινωνικήs ασφάλισηs συνολικά που στηρίζεται αποκλειστικά πάνω στη δικιά μαs δουλειά και την αντικατάσταση τηs όπωs έχουν αναφέρει από συστήματα ανταποδοτικότηταs (το αμερικάνικο σύστημα πιστωτικών μονάδων υγείαs, όπου μόνο όποιοs συγκεντρώνει τιs ανάλογεs μονάδεs θα έχει το δικαίωμα στην όποια περίθαλψη) είναι δεδομένεs.
Πρόσφατα η διοίκηση του ΙΚΑ ζήτησε την αύξηση των ορίων ηλικίαs συνταξιοδότησηs και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
Δεν φτάνει δηλαδή που κράτοs/εργοδότεs είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία χρωστώνταs 15,3 διs ευρώ αλλά μαs ζητάνε να πληρώσουμε και τα σπασμένα.

Για τα αφεντικά είναι νόμοs τηs φύσηs πρώτα το ξεζούμισμα μετά οι απολύσειs
Στην προηγούμενη απεργία συμμετείχαν εργαζόμενοι από πολλούs εργασιακούs κλάδουs και χώρουs δουλείαs (όχι δεν πρόκειται για παρατονισμό) μαζί και ομάδα εργαζομένων από τα σούπερ μάρκετ "ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ" αποφασίζωνταs να μην μείνουν έξω από τη μάχη τηs γενικήs απεργίαs. Tην τρίτη όμωs 15 Ιανουαρίου εργαζόμενοs που μετείχε στην απεργία από το κατάστημα τηs Aγίαs Παρασκευήs επιστρέφωνταs από το ρεπό του έμαθε την απόλυση του χωρίs καν να μάθει το λόγο αυτήs. Ο λόγοs είναι προφανήs.
Η ειρωνία;
Ενώ η "ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ" απαιτεί από τουs εργαζόμενουs να ειδοποιούν την εταιρία καιρό πριν σε περίπτωση παραίτησηs και το έχουν μάλιστα και σαν όρο στη σύμβαση εργασίαs όταν θέλουν απολύουν ετσιθελικά χωρίs καμιά ειδοποίηση αδιαφορώνταs για τιs ανάγκεs που έχει ο εργαζόμενοs.
Άλλωστε γιατί να το κάνουν; Τα αφεντικά όπου γηs δεν μαs θεωρούν ανθρώπουs αλλά απλά ένα δεδομένο στουs οικονομικούs ισολογισμούs τουs και το κόστοs παραγωγήs. Eίμαστε όλοι αναλώσιμοι γι αυτούs.
Eμείs οι εργαζόμενοι λοιπόν είτε δουλεύουμε στην "ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ" ή οπουδήποτε αλλού το μόνο που δικαιούμαστε είναι είναι ένα άθλιο μεροκάματο, η εντατικοποίηση τηs εργασίαs, η μερική απασχόληση, η εφαρμογή τηs εργατικήs νομοθεσίαs κατά όπωs βολεύει την εργοδοσία.
(Μήπωs θυμάται κανείs παλιότερα πωs ούτε ρεπό δεν έπαιρναν οι εργαζόμενοι στην "προμηθευτική" ;)
Φαίνεται τελικά πωs η χούντα δεν τελείωσε το 1973, μόνο που αυτή τη φορά έχει το πρόσωπο τηs δημοκρατίαs.

Οχι στον υποταγμένο συνδικαλισμό
Οι αγώνεs στα χέρια των εργατών

Την τετάρτη 13 φεβρουαρίου έχει εξαγγελθεί νέα γενική απεργία.. Δεν τρέφουμε αυταπάτεs για το ρόλο των εργατοπατέρων τηs ΓΣΕΕ. Αυτοί τα έχουν βρει προ πολλού με τα αφεντικά και ο συνδικαλισμόs είναι γι αυτούs απλά ένα όχημα για την βουλευτοποίηση τουs. Kάθε επιτυχημένη απεργία όμωs και η ενεργητική συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτή είναι αυτό που αφαιρεί το έδαφοs κάτω από τα πόδια τουs και δημιουργεί ρήγματα. Η βάση ύπαρξηs όλων αυτών των πουλημένων συνδικαλιστών είναι η δικιά μαs υποταγή στουs χώρουs δουλειάs. Kάθε δικιά μαs ήττα, κάθε αποτυχημένη απεργία δίνει ανάσα ζωήs σε αυτούs. O επίσημοs συνδικαλισμόs όπωs εκφράζεται από τη γσεε οργανώνει την ήττα και μόνο και θέλει να κλείσει τιs κινητοποιήσειs για το ασφαλιστικό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Τι κάνουμε; Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μαs. Κανέναs δεν πρόκειται να μαs σώσει εκτόs από τουs ίδιουs τουs εαυτούs μαs.
Συμμετέχουμε στην απεργία και φτιάχνουμε ομάδεs δράσηs σε κάθε μικρό και μεγάλο χώρο δουλειάs.

Στιs 13 Φεβρουαρίου απεργούμε:

- για την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου στα σούπερ μάρκετ προμηθευτική

- ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία, τουs μισθούs πείναs

- για να πληρώνουν μόνο τα αφεντικά και το κράτοs για την ασφάλιση μαs

As αρνηθούμε το μίζερο ρόλο μαs ωs μισθωτοί σκλάβοι και τιs κυρίαρχεs συνθήκεs που μαs τον επιβάλλουν.
Αs επικοινωνήσουμε πραγματικά μεταξύ μαs λέγονταs όχι σε όλα αυτα που μαs αλλοτριώνουν και μαs καταθλίβουν, απεργώνταs.
Στιs 13 Φεβρουαρίου αφήνουμε τα πολλά λόγια και περνάμε στην πράξη.
Στη ρουφιανιά, το γλύψιμο και την υποταγή στουs εργασιακούs χώρουs απαντάμε έμπρακτα...
Απεργία παντού και πάντα...

* Όλοι στην απεργία στιs 13 Φεβρουαρίου
* Γενική απεργία διαρκείαs τώρα


Ομάδα εργαζομένων στο εμπόριο "Tο Ρεπό"